Ostali sportovi

Tomasoviću srebro

Maja Giljanović • nedjelja, 02.03.2008.

Hrvatski teškaš Marko Tomasović osvojio je drugo mjesto na prvom od dva europska kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre koje se prethodni tjedan održavalo preko bare u Pescari...

Prekidom u drugoj rundi bolji je od člana splitskog "Pit Bulla" bio Bugarin Kubrat Pulev, ali valja imati na umu da je Tomasovićev nastup u finalu nakon briljante pobjede nad europskim vicešampionom Robertom Heleniusom (16:7) cijeli dan bio pod znakom pitanja. Prvog splitskog superteškaša (+91 kilogram) na Olimpijskim igrama u povijesti je, naime, iscrpila visoka temperatura i začepljeni dišni putevi i sam se pitao "ima li smisla boriti se i mučiti organizam kad je plasman u Peking tu".

Na koncu je, čini se, ponajviše za ljubav brojnih navijača u dogovoru s trenerom Markom Žajom izašao u ring, ali za više od srebra nije bilo snage. Mjesta žaljenju, međutim, nema. Upravo suprotno - "Pit Bull" svom pulenu oko 18 sati na Gripama priprema svečani doček.

Ostatak, pak, hrvatske reprezentacije: Mirsad Ahmeti (54), Boris Katalinić (64), Borna Katalinić (69) i Vedran Đipalo (91) ima još jednu priliku pridružiti se Tomasoviću i Mariju Šivoliji (vizu za Peking izborio četvrtfinalom Svjetskog prvenstva u Chicagu prošlog listopada) na drugom kvalifikacijskom turniru u Ateni od 7. do 14. travnja. Slobodnih je mjesta, naime, preostalo još 25, a ukupno su se dosad kvalificirala 154 boksača iz 50 zemalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!