Rukomet

Džomba za dva tjedna opet u akciji

Frane Cvitanić • srijeda, 02.04.2008.

Ponajbolji hrvatski rukometaš Mirza Džomba ove godine sezonu nije uspio obilježiti značajnijim nastupima i vrhunskim rukometnim predstavama, već su brojne ozljede postale njegov zaštitni znak...

Teška stres fraktura zgloba udaljila ga je od europske smotre u Norveškoj, a kad se konačno oporavio i priključio momčadi sreća ponovno nije bila na njegovoj strani i uslijedila je uistinu neugodna ozljeda koljena koja zahtjeva mirovanje i dug oporavak.

Na službenim stranicama Hrvatskog rukometnog saveza Džomba je otvorio dušu i pojasnio sve detalje oko oporavka i rehabilitacije. Koncizno, ali veoma jasno je rekao:"Isti dan sam izašao iz bolnice, sad sam doma u Rijeci, a već sutra idem kod dr. Brozičević u Selce. Tamo ću raditi na mišiću noge tjedan dana, budući da je kvadriceps atrofirao i treba ga vratiti u pravo stanje. Sva sreća da nisam dugo pauzirao, tako da mišić nije previše oslabio. Nakon Selca se vraćam u Zagreb i polako se priključujem momčadi. Nadam se da bih za 2 tjedna mogao normalno trenirati, s loptom."

Iz njegovih riječi može se iščitati veliki optimizam koji svakako veseli i daje nadu kako će Džomba biti na raspolaganju Linu Červaru i odraditi kvalitetan nastup na olimpijskim kvalifikacijama, koje će se odigrati krajem svibnja u Zadru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!