Nogomet

Bilićeva "kovačnica"

Tomislav Pacak • četvrtak, 03.04.2008.

Zahvaljujući izuzetno gostoljubivim domaćinima, imali smo priliku upoznati se iz prve ruke s Bad Tatzmannsdorfom, gradićem koji će za točno dva mjeseca postati domaćinom hrvatske reprezentacije. Bilićeve trupe čekaju savršeni uvjeti, na "kockastima" je "samo" da domaćinu uzvrate što duljim ostankom. Ništa manje ugodno neće biti ni navijačima koji će za bazu odabrati upravo to mjestašce i tako svaki trenutak disati uz hrvatsku reprezentaciju, a moramo priznati - ni novinarima...

Kako bi dokazali da oduševljenje Vlatka Markovića, Zorislava Srebrića i ostatka HNS-a ima temelja, domaćini su organizirali trodnevni radno-rekreativni izlet za nekolicinu hrvatskih novinara tijekom kojeg će nas upoznati s regijom, hotelom u kojem će biti smještena hrvatska reprezentacija, terenima na kojima će se tesati forma za Austriju, Njemačku i Poljsku, te gurmanskim i inim specijalitetima tog kraja.

Kako je predstavnik domaćina rekao na ulazu u hotel, stanovnici pokrajine Burgenland imat će na Europskom prvenstvu dvije srcu drage reprezentacije - svoju Austriju, ali i našu Hrvatsku. Ponosni, počašćeni i sretni - to su osjećaji koje je kod predstavnika hotela, turističkih zajednica i općina u Burgenlandu izazvala odluka Hrvatskog nogometnog saveza da upravo Bad Tatzmannsdorf bude baza hrvatske reprezentacije. No, ponosni, počašćeni i sretni mogli smo biti i mi jer ni George Bush neće biti puno ljepše dočekan u Zagrebu - domaćinu je očito stalo da u Hrvatsku ponesemo najbolje dojmove, pa nakon kolača "Dobro došli" koji nas je dočekao - ništa drugo osim hvalospjeva ne bi ni bilo u redu. Ipak, nismo tako "jeftini" da bi nas jedan kolač mogao kupiti, ali početak je obećavao.

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, nije pogriješio kada je izjavio kako "Bad Tatzmannsdorf i hotel A*V*I*T*A pružaju savršene uvjete reprezentaciji". S kolačem ili bez njega, ta konstatacija je zaista točna.

Uistinu, hotel A*V*I*T*A po svemu ispunjava kriterije koje bi HNS mogao i trebao imati, od svog luksuza preko popratnih sadržaja do izvrsne pozicije - samo 50-ak metara dalje nalaze se dva vrhunska travnjaka u koje je domaćin uložio oko milijun eura i koji bi izborniku Biliću morali biti po volji. U blizini je i grad Oberwart čiji će gradski stadion biti pogodan za one treninge koje Bilić poželi zatvoriti očima javnosti i suparničkih skauta.

Iako se i obližnji hoteli mogu pohvaliti odličnim saunama, bazenima i drugim standardnim sadržajima termi, hotel A*V*I*T*A je na još višem stupnju pa nema sumnje da će se "kockasti" imati gdje relaksirati ako to požele, netko bi dodao i - ako to zasluže.

Za razliku od njemačkog kampa hrvatske reprezentacije, Bad Tatzmannsdorf idealno je smješten između Beča i Klagenfurta pa je za očekivati puno veći broj hrvatskih navijača koji će uistinu biti uz reprezentaciju od prvog dana. Smještajni kapaciteti u gradovima domaćinima ionako su uglavnom popunjeni, pa je onima koji smještaj još nisu rezervirali, Bad Tatzmannsdorf idealna opcija.

Thermenwelt nudi niz hotela s 3, 4 ili 5 zvjezdica, nude se i kuće za odmor, pansioni, privatni smještaj te mjesta za kampiranje. Domaćin se pobrinuo i za popratne sadržaje, pa će tako 6. lipnja na otvorenom nastupiti Swing Time Big Bend, 12. lipnja je nogometna zabava na glavnom trgu sa zabavnim kamionom Coca Cole, dan kasnije je noć balona, a sve utakmice Hrvatske prenosit će se na velikom screenu.

Prva večer ovog trodnevnog izleta završena je večerom u hotelu A*V*I*T*A uz kušanje vina gradišćanskih Hrvata, od kojih posebno valja izdvojiti imenom interesantno Euro Croatia... A nakon kušanja vina gledala se Liga prvaka. Cinični čitatelj bi dodao "ma tko bi odvojio sportske novinare od vina", ali zaista smo otišli gledati Arsenal - Liverpool. 0:0 je završilo, zar ne?

Drugi dan radno-rekreativnog izleta prvo donosi rad (razgledavanje terena, stadiona, Media Centra, hotela za navijače...), a potom sukladno svom imenu - rekreaciju. Bez vina, najozbiljnije...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!