Nogomet

Moldavija ipak na Kantridi

Zoran Zdelar • nedjelja, 13.04.2008.

Hrvatski nogometni savez i Rijeka ipak su se uspjeli dogovoriti da prijateljska utakmica reprezentacije s Moldavijom bude igrana na Kantridi. No, nije dana nikakva garancija da će Riječani imati priliku organizirati jednu kvalifikacijsku utakmicu, kao što je to bilo traženo...

Napokon je poznato na koji će travnjak hrvatski reprezentativci istrčati u prijateljskom susretu s Moldavijom. Kantrida će ipak još jednom ugostiti hrvatsku reprezentaciju, dogovoreno je to nakon sastanka čelnika Rijeke i glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislava Srebrića. Gotovo dva mjeseca trebalo je čelnicima HNS-a da dogovore organizaciju utakmice s Rijekom s obzirom da je odigravanje navedenog susreta dogovoreno još u veljači.

Podsjetimo, Rijeka je tražila da u slučaju organizacije prijateljske utakmice s Moldavijom dobiju garanciju da će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, koje se igra u Južnoafričkoj Republici, biti domaćin jedne službene utakmice. Bili su spremni pristati i na neko atraktivno ime u novom prijateljskom susretu.

Rijeka navodno ipak ipak dobila nikakve garancije o organizaciji jedne takve utakmice, već je Srebrić otkrio kako će Rijeka biti glavni kandidat za domaćinstvo prve službene utakmice koja ne bude bila igrana u zagrebačkom Maksimiru. Nije poznato u koliko sati će započeti susret 24. svibnja, no najvjerojatnije će sudac početak utakmice označiti ili u 17:30 ili u 20:30 sati, što ponajprije ovisi o Hrvatskoj televiziji i njihovom rasporedu.

Nije izbornik Slaven Bilić bez razloga inzistirao da susret s Moldavijom bude igran u Rijeci s obzirom da će reprezentativci u tom razdoblju biti smješteni u trening-kampu u Rovinju. A upravo tamo se nakon posjete Kantridi uputio Srebrić s još nekoliko suradnika, kako bi se uvjerili da će sve biti u potpunosti spremno za najbolje hrvatske nogometaše, koji će boraviti u Rovinju od 18. do 24. svibnja na mini-pripremama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!