Nogomet

Izlazi knjiga o životu Slavena Bilića

Sportnet • petak, 25.04.2008.

Vlado Vurušić napisao je prvu biografiju o životu trenutnog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, i jednog od ponajboljih hrvatskih nogometaša, Slavenu Biliću.

Knjiga, za koju je predgovor napisao Miroslav Ćiro Blažević, i sam velikan hrvatskog nogometa, nosi naslov: Slaven Bilić, priča o nogometu i rokenrolu. Autor u njoj opisuje cijeli Bilićev život, od odrastanja u splitskoj Aljinovićevoj ulici, obitelji, tadašnjem Splitu te početku ljubavi prema nogometu.

"Od tada pa do danas, Bilić je prošao temeljitu školu života i nogometa, igrao je u drugoligaškom Šibeniku, Hajduku, njemačkim i engleskim klubovima, ali kaže kako ga je najviše oblikovao život u Londonu. U kaotičnim vremenima stvaranja Hrvatske nogometne reprezentacije Bilića uočava Ćiro i priključuje ga postavi koja će kasnije izazvati sveopće uzbuđenje i euforiju svojim uspjesima na Europskom prvenstvu 1998. godine.

Danas, Bilić je ponovo u ulozi života. Huk tribina i dalje ga nadahnjuje, ali na sasvim drugoj poziciji - u vrućoj fotelji izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije. Međutim, za Slavena Bilića i ta uloga samo je nova prilika da ponovo sruši sve predrasude. Nakon što je izborničku karijeru počeo isprikom što ne nosi kravatu, bilo je jasno da Hrvatsku opet očekuju iznenađenja. I zaista, Hrvatska je dobila nešto sasvim drukčije. Trenera s kojim se može napraviti sjajan intervju, a da se o nogometu ne prozbori ni riječ. Nakon odličnih rezultata, sasvim je očito kako je došla era Slavena Bilića!" , stoji u najavi naklade Ljevak, koja će knjigu na police knjižara poslati 28. travnja.

EP 2020., kvalifikacije, skupina E

1Hrvatska 817:7+1017
2Wales 810:6+414
3Slovačka 813:11+213
4Mađarska 88:11-312
5Azerbajdžan 85:18-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!