Nogomet

Luka Pavlović preuzeo Zagreb

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.05.2008.

Dan nakon što je Miroslav Blažević po posljednji put sjeo na klupu Zagreba u Kranjčevićevoj je održana press konferencija na kojoj je predstavljen njegov nasljednik. Kako se i nagađalo, riječ je o Luki Pavloviću, dosadašnjem voditelju omladinske škole kluba...

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

U novu će sezonu nogometaši Zagreba sa novim trenerom. Nakon Miroslava Blaževića koji se u Ulici pjesnika zadržao dvije sezone kormilo "bijelih" preuzima, javnosti puno manje poznat, Luka Pavlović. Novi trener prve momčadi Zagreba rođen je 10. svibnja 1963. godine u Čapljini. Nogometnu je karijeru započeo u mlađim kategorijama mostarske Lokomotive, a na prijelazu iz juniorske u seniorsku selekciju potpisuje stipendijski ugovor s mostarskim Veležom. Tri je sezone igrao i za Leotar iz Trebinja, a karijeru je morao prekinuti radi ozljede koljena.

Trenersku je karijeru započeo krajem osamdesetih godina u kadetskoj selekciji svoje matične momčadi, Lokomotive iz Mostara. U Hrvatskoj je trenirao juniore Hrvatskog dragovoljca te momčad Hrašća koja je nastupala u trećoj ligi. 2003. godine u drugoj je ligi vodio seniore Hrvatskog dragovoljca dok je tijekom 2004. godine bio trener nogometnog kluba Karlovac. Iduće je godine imenovan voditeljem omladinske škole Zagreba, a kao trener juniora osvojio je u sezoni 06./07. prvo mjesto.

Za pomoćnog je trenera izabran Dražen Madunović, nekadašnji igrač Dinama i Varteksa, a u zadnje vrijeme voditelj nogometne škole u makarskom Zmaju. Novi voditelj Zagrebove omladinske škole postao je Ivan Skoko. Osim novog trenera i stručnog stožera u Kranjčevićevoj su najavili i planove u idućih četiri godine, a novi kurs počinje sa današnjim danom. Cilj Luke Pavlovića prvenstveno je taj da su igrači koje vodi sretni i zadovoljni, a dobri će rezultati, prema njegovim riječima, doći sa radom i harmonijom unutar momčadi.

Kada su u pitanju dolasci i odlasci na konferenciji je rečeno kako je kapetanu Draganu Stojkiću istekao ugovor sa klubom te kako se svi nadaju da će jedan od najboljih nogometaša Zagreba naći angažman kojim će riješiti pitanje egzistencije. Klub je odlučio izaći u susret još šestorici standardnih prvotimaca, koji su dobili slobodne ruke potražiti novi klub uz, naravno, adekvatnu odštetu. Riječ je o Safetu Nadareviću, Senijadu Ibričiću, Krunoslavu Lovreku, Mariu Brkljači, Tomislavu Labudoviću i Mariu Čuturi. Prvoj će se momčadi priključiti nekoliko dosadašnjih juniora, a o mogućim pojačanjima još nije bilo govora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!