Nogomet

Bilić: "Na Euru bolji nego u kvalifikacijama"

HINA • nedjelja, 11.05.2008.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić istaknuo je danas da je cilj na predstojećem Europskom prvenstvu odigrati bolje nego u kvalifikacijama...

"To znači da bi imali velike šanse da prođemo skupinu, a nakon toga je sve moguće", kazao je Slaven Bilić u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva".

Bilić je svjestan da bez obzira na to što je nedavno produžio ugovor sa HNS-om, njegov ostanak na kormilu reprezentacije ovisi o igrama na EP-u.

"Ako javnost i HNS kažu da smo igrali loše na EP-u, ja i moji suradnici otići ćemo", rekao je Bilić. Dodao je da će pravila kojih se trebaju držati igrači tijekom EP-a biti ista ona koja su određena još na početku kvalifikacija.

Na upit zašto je pozvao u reprezentaciju igrača Rijeke Anasa Sharbinija, kojeg se zbog nediscipline odrekao izbornik mlade reprezentacije, Bilić je odgovorio: "Sharbini nam može zatrebati, jer što ako se ozljede Modrić, Kranjčar ili Rakitić. Za njegovo pozivanje bili su svi moji suradnici iz stožera reprezentacije".

Objašnjavajući nepozivanje braniča Ivice Križanca, koji je sa Zenitom izborio finale Kupa Uefe, Bilić je rekao da od njega ima boljih. "Kad netko novi ulazi u reprezentaciju onda se ne mogu samo gledati njegove igre, već se mora voditi i računa o tome u kakvoj su formi njegovi konkurenti za tu poziciju", pojasnio je Bilić.

Hrvatski izbornik je istaknuo da se njegov njegov autoritet kod igrača temelji na znanju, te da mu imponira što mu se igrači povjeravaju. "Prošlo je vrijeme trenera koji su svoj autoritet temeljili na sili, to je nedavno rekao i Cristiano Ronaldo", kazao je Bilić.

Bilić je napomenuo da ne bi imao ništa protiv ako bi na EP-u predsjednik države ili premijer navratili u svlačionicu, pogotovo ako bi se to dogodilo nakon pobjede. "Tada bi mogli i ostati s nama proslaviti", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!