Rukomet

Još jedna titula za Croatia osiguranje

Ivana Strahija • nedjelja, 11.05.2008.

Po 15. je put, u 17 godina igranja hrvatskog Kupa, titulu ponio Zagreb, i jako dobru sezonu okončao s dva naslova. Perutnini je zadovoljstvo već izboreno finale, ali i titula najboljeg igrača za Čakovčanina Ristu Arnaudovskog.

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Još jedan dobar početak za Pipo, koji je podsjetio na nedavno odigranu utakmicu prvenstva, kad je Čakovec tijekom prvog dijela imao i +4, koje su Zagrepčani potom dostigli.

Slika 3 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Ovog puta Pipo vodi igru do 3:3, kad Arnaudovski, Ćavar, i jako dobar Šego na golu pokazuju koliko su se Čakovčani seriozno pripremali za susret. Bagarić tada promašuje, a Lazarov pogađa, pa je CO na kratko u vodstvu.

Slika 7 od 11.
Foto: Kristijan Komarica

U prednost se Čakovec vraća s dva gola Arnaudovskog i jednim Ćavara, pa dolaze do +2, a Šego brani šutove Duvnjaka i Vorija u maniri velikog golmana. No, u 11. je minuti isključen Ćavar, a igrač manje oslabljuje inače iznimno agresivnu čakovečku obranu. Zagrepčani tako nemaju previše problema okrenuti rezultat, Lazarov i Vukić vode CO do 11:8.

Slika 6 od 10.
Foto: Kristijan Komarica

Čakovčani više nisu mogli vratiti vodstvo, u 25. minuti već je 17:12 za Zagreb, a u finišu poluvremena, uz isključenje Baloga i poneku pogrešku Pipa, CO radi velikih +9.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

U drugom je poluvremenu situacija slična, i premda se Čakovčani nisu predavali, razlika u kvaliteti igre došla je na vidjelo. Finalnih +13 za Zagreb donosi toj ekipi još jedan pehar Kupa, a momčadi iz Čakovca srebrne medalje i veliko zadovoljstvo najboljom sezonom u povijesti kluba.

Slika 4 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

Recimo na kraju kako je titula najboljeg igrača utakmice za Čakovčanina Ristu Arnaudovskog zaslužena (šut 10/12), a dvostruko je to priznanje u konkurenciji s velikim brojem reprezentativaca u redovima Croatia osiguranja. Za najboljeg je vratara proglašen Zagrebov Jerković (15 obrana).

Slika 5 od 6.
Foto: Kristijan Komarica

Finale hrvatskog Kupa:
Perutnina Pipo IPC - Croatia osiguranje 26:39 (14:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!