Rukomet

Pasičnik: "Napokon sam zdrava i spremna"

Ivan Ambroš • četvrtak, 29.05.2008.

Uoči polaska za Podgoricu na prvu utakmicu kvalifikacija za EP, Svitlana Pasičnik dala je izjavu za Sportnet.hr. Jedna od ključnih igračica hrvatske reprezentacije govori o dobro odrađenim pripremama i izvrsnoj atmosferi u taboru izbornika Zdravka Zovka...

Unatoč brojnim problemima s ozljedama u prošlosti, Svitlana Pasičnik – Cvita uvijek je znala stisnuti zube i povući kad je bilo najteže. Ovog puta neće morati igrati pod bolovima jer je zdrava i spremna – opasnija nego ikad.

Reprezentacija je na okupu dva puna tjedna. U subotu vas očekuje prva utakmica kvalifikacija. Kako ste zadovoljni s odrađenim pripremama i atmosferom uoči utakmice?
"Zadovoljna sam jer se radilo jako dobro i kvalitetno, atmosfera je super, malo smo umorne, ali se dobro držimo i nadam se da u subotu Crnogorkama neće biti lako."

Koliko ste zadovoljni svojom formom i zdravstvenim stanjem?
"Moram priznati da sam jako zadovoljna i s trenutnom formom. Napokon sam došla na pripreme zdrava, malo me muči prst, ali to će riješiti bandaža."

Gledali ste snimke utakmica Crne Gore, kako vam se čine kao ekipa?
"Dobra su ekipa, imaju par iskusnih pojedinki i naravno najbolju vanjsku na svijetu Popović, ali to se sve da srediti dobrom obranom"(smijeh).

Da li ste se posebno pripremali za najiskusnije Crnogorke, Popović i Savić?
"Naravno. Ne smijemo podcijeniti nikoga, a pogotovo ne njihove najbolje igračice."

Crnogorske reprezentativke izjavljuju da ne razmišljaju previše o igri Hrvatske, već da žele od samog početka nametnuti svoj ritam igre. Jedva čekaju da utakmica započne, a veliku važnost pridaju podršci s tribina koja će prema najavama biti velika. Vaš komentar?
"Svatko se priprema na svoj način. Cijenim njihovu samouvjerenost, ali to je sport. Bez obzira na sve navedeno, pobijedit će ekipa koja je bolja u ovom trenutku."

Nema se što dodati osim zaželjeti sreću i uspješan nastup Zdravku Zovku i našim najboljim rukometašicama. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija za Podgoricu kreće u petak ujutro, a prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na EP igra u subotu s početkom u 20.15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!