Rukomet

Hrvatska: Dva od dva, idemo po treće!

Ivan Ambroš • četvrtak, 29.05.2008.

Atlanta 1996. – zlatna medalja. Atena 2004. – zlatna medalja. Zahvaljujući Velimiru Kljajiću i Lini Červaru, hrvatska rukometna reprezentacija je dva put išla na Olimpijske igre i dva put se vraćala sa zlatom oko vrata. Iako od posljednjeg zlata nije prošlo osam godina nego četiri, iako Peking ne počinje s početnim slovom „A“ već „P“, cilj je ponovo isti. Pohod na treće zlato počinje u petak u Zadru, točno u 17.30.

Iako mudri Lino Červar teško prihvaća ulogu favorita, ovaj put od nje ne može pobjeći. Činjenica je da olimpijski pobjednici u kvalifikacijama za Olimpijske igre i to pred svojom publikom ne mogu biti ništa drugo, nego samo i jedino - favoriti.

Ludilo koje trese Zadar danima, teško da će pomoći Rusima, Japancima ili Alžircima protiv favorita. Koliko god neskromno zvučalo, jedino pitanje ovog kvalifikacijskog turnira je s koliko će se golova u mreži vratiti kućama hrvatski protivnici.

Što se ozljeda tiče, sve je po starom. Veliko bi iznenađenje bilo da se reprezentacija jednom okupi bez zdravstvenih problema, pa se to ni ovaj put nije dogodilo. S popisa su već na početku zbog ozljeda otpali Sulić, Zrnić i Tonči Valčić. Džomba muku muči s koljenom, Lacković s leđima, a problema imaju i Metličić i Horvat.

No, koga nema bez njega se može/mora. Tako će u pohod na Peking krenuti vratari: Losert, Alilović i Somić, krila: Šprem, Vukić, Štrlek, Džomba, Čupić i Horvat, kružni napadači: Anušić i Vori, vanjski napadači: Lacković, Balić, Metličić, Dominiković, Duvnjak, Josip Valčić, Kopljar i Vuković.

Iako nijedan trener ne bi potpisao ovakvo razmišljanje, činjenice i statistike govore za sebe. Uz svo dužno poštovanje prema protivnicima, teško se oteti pomalo prepotentnom zaključku: Dva od dva, idemo po treće!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!