Rukomet

"Svi za Balića u Zagrebu"

Ivana Strahija • utorak, 22.07.2008.
"Svi za Balića u Zagrebu"
Foto: Sebastian Govorčin

Još uvijek traje dovođenje najboljeg svijetskog rukometaša u najbolji hrvatski klub, a uspjeh akcije je još uvijek iznimno neizvjestan. Zoran Gobac, izvršni dopredsjednik HRS-a i glavni menadžer Zagreb Croatia osiguranja, ipak je vrlo optimističan.

U intervjuu za HRT jedan od najvažnijih ljudi hrvatskog rukometa prokomentirao je moguć dolazak Ivana Balića u Croatia osiguranje, projekt koji se svako malo spominje u javnosti, no do sada nije finaliziran.

Gobac je ipak optimist, a izgleda da ima i podršku gradskih i državnih struktura: "Podršku za dovođenje Balića u Zagreb iskazali su i gradonačelnik Milan Bandić, ali i premijer Ivo Sanader. Dakle, jasno je kako svi shvaćaju veličinu ovog pothvata, u godini prije Svjetskog prvenstva. To bi bilo i suprotno sportskim trendovima u Hrvatskoj, doveli bismo kvalitetnog igrača u našu zemlju umjesto da nam oni odlaze", rekao je Gobac.

Problem nije, kako objašnjava Gobac, Balićeva plaća, već obeštećenje koje bi Zagreb trebao isplatiti Portland San Antoniu: "Mi možemo financirati Balićev četverogodišnji ugovor, ali nam za obeštećenje treba pomoć. Imamo vremena do 1. rujna pokušati riješiti taj problem." Inače bi Balić rado u Zagreb, zaželio se domaćeg parketa. No, isto tako bi što prije želio znati situaciju, i u čijem će dresu započeti sezonu.

I dok se rješava to pitanje, Gobac je iznenadio izjavom kako se od naših rukometaša ne očekuje mnogo na Olimpijskim igrama: "Peking nam nije primaran. Već smo ostvarili cilj i donijeli medalju s velikog natjecanja, pa nam je sad važnije Svjetsko prvenstvo, gdje ćemo pokušati ponoviti uspjeh iz Portugala", kazao je Gobac ostavivši gledatelje nemalo iznenađene, jer su Olimpijske igre toj reprezentaciji donijele dva velika odličja, a ne treba govoriti o značenju natjecanja za svakog sportaša.

Zato će hrvatski navijači navijati iz sveg glasa za "kauboje", a uvjereni smo da će naši rukometaši, bez obzira na objave s vrha HRS-a, dati sve od sebe - jer drukčije ne znaju igrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!