Ostali sportovi

Nakon 24 godine hrvatski biciklisti ponovno na OI

Sportnet • četvrtak, 24.07.2008.
Nakon 24 godine hrvatski biciklisti ponovno na OI
Foto: Davor Sajko

Hrvatski biciklistički savez predstavio je danas u prostorima HOO rezultate rada Saveza ostvarene tijekom proteklog razdoblja no isto tako i hrvatsku biciklističku reprezentaciju koja će nakon pune 24 godine te prvi puta nakon osamostaljenja RH, braniti boje Hrvatske na Olimpijskim igrama u Pekingu...

"Hrvatski biciklistički savez najstariji je nacionalni športski savez u Hrvatskoj, osnovan prije punih 114 godine - 1894. godine. Danas u svojem članstvu ima 57 klubova, s više od 800 licenciranih članova. U kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza trenutno je više od 140 natjecanja, dok ih je godinu dana ranije bilo gotovo 40 posto manje – 99, a 2003. godine 70-tak.

2003. godine Hrvatski biciklistički savez poslovao je s dugom od gotovo dva milijuna kuna te bio na rubu stečaja, što je u proteklih pet godina, kvalitetnom suradnjom s Hrvatskim olimpijskim odborom i sponzorima, postupno smanjivano te Savez danas posluje u cijelosti pozitivno.

Nastup hrvatske biciklističke reprezentacije na Olimpijskim igrama u Pekingu stoga je najbolji dokaz ostvarenih rezultata naših biciklista i našeg Saveza tijekom proteklog razdoblja. Trenutni rezultati hrvatskog biciklizma među najboljima su od kad ovaj Savez postoji, čemu je uz organizacijske promjene i financijsko stabilno poslovanje u posljednje tri godine, zasigurno najviše doprinio pojedinačan rad svakog našeg člana. Naglasimo pri tome da je Savez od ove godine angažirao profesionalnog trenera, bivšeg reprezentativca, Roberta Pečnjaka, koji je, uz potporu HOO-a, s nama od početka ove godine", istakao je ovom prilikom Predrag Štromar predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza.

"Matija Kvasina, Vladimir Miholjević i Radoslav Rogina, reprezentativci i evidentni olimpijski kandidati – sudionici Olimpijskih igara u Pekingu s visokim se očekivanjima i odgovornošću pripremaju za odlazak u Peking. Svi zajedno s nestrpljenjem iščekujemo dane utrka kad će naši dečki pokazati ono na čemu smo tijekom proteklih godina uporno radili. Uz njih - sadašnje reprezentativce i naše olimpijce, i ostali članovi Hrvatskog biciklističkog saveza svakodnevno ostvaruju kvalitetne rezultate, što je već danas svojevrsna garancija ostvarenja vrhunskih rezultata i u budućnosti", dodao je Eugen Pleško, izbornik Seniorske cestovne biciklističke reprezentacije.

Konferenciji za medije prisustvovali su i Vladimir Damjanić predsjednik Cestovnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza te Alan Košić direktor cestovne biciklističke reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!