Ostali sportovi

Filip Ude na putu u finale

Maja Giljanović • subota, 09.08.2008.
Filip Ude na putu u finale
Foto: EPA

Prvi Međimurac i prvi hrvatski gimnastičar u povijesti na Olimpijskim igrama vježbom je na "svom" konju s hvataljkama opravdao sva očekivanja...

Ude je u drugoj skupini kvalifikacija odvježbao drugi po redu i svoj nastup okončao s 15.475 s kojima trenutno vodi, ali do konačne potvrde plasmana među osam najboljih na svijetu pričekat ćemo sve do iza 14 sati kada, naime, završavaju kvalifikacije i treće skupine.

Čakovčanin je svoju vježbu (početna mu je ocjena inače bila 16.400) izveo jako sigurno, a osobito su lijepo izgledali E element te tzv. ruska kola. Najbolje je i sam prokomentirao svoj nastup usklikom "To!" nakon kojeg je, pak, zadovoljno u zagrljaju s trenrom pozirao navijačima na tribinama.

Ude je pun samopouzdanja što ne čudi s obzirom na odlične uvjete u SGC Aton Stevice Tkalčeca vrijednom 30 milijuna kuna nakon kojeg se Filip iz praktički egzila u Bratislavi vratio kući u jedinu hrvatsku doista gimnastičku dvoranu.

U vježbi, pak, na parteru na kojem je plasman u finale objektivno bio prevelik zalogaj, Ude je odvježbao nesigurnije i s 14.775 (početna ocjena 16.400) izgubio odmah kao prvi u svojoj skupini sve nade za proboj dalje jer trenutno zauzima 28. mjesto.

Što se, konja s hvataljkama, međutim, tiče finale je praktički osigurano - 22-godišnji europski viceprvak iz Lausanne trenutačno, naime, drži drugo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!