Nogomet

Rijeku preuzeo Rubčić!

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 13.10.2008.
Rijeku preuzeo Rubčić!
Foto: Sandro Donda

Na kraju je momčad Rijeke preuzeo domaći čovjek - aktualni sportski direktor Robert Rubčić. Zasad nije poznato hoće li on biti tek privremeno rješenje ili će na toj poziciji ostati dulje vrijeme, ovisno o rezultatima naravno...

Nakon što je Rijeku protekle srijede odlučio zbog osobnih i zdravstvenih razloga napustiti trener Mladen Ivančić, čelnici kluba s Kantride praktički su primili ponude nekih od najuglednijih hrvatskih trenera, poput Zorana Vulića ili bivšeg hrvatskog izbornika Zlatka Kranjčara. No, suradnja nije dogovorena s nijednim od njih, pa čak ni s Igorom Pamićem koji očito nije mogao ili nije htio raskinuti ugovor s Karlovcem, pa je i ovog puta "pala" odluka da se okrene nekome iz vlastitih redova.

Trener Rijeka tako je od danas službeno Robert Rubčić, koji je u proteklih nekoliko dana i javno progovorio da bi vrlo rado sjeo na klupu dvostrukog osvajača Kupa Hrvatske, a ta mu se želja sad i ispunila. Nije još uvijek poznato hoće li Rubčić biti dugotrajno rješenje na mjestu trenera, odnosno onoliko dugo koliko ga rezultati posluže, ili se na ovaj način samo "kupuje" dodatno vrijeme od nekoliko tjedana kako bi se dogovorila suradnja s nekim od iskusnijih trenera.

Kao što je poznato, Rubčić je i aktualni sportski direktor Rijeke, pa Kantrida nakon Zlatka Dalića ponovno ima istu osobu zaduženu za dva ključna posla, a to se u Dalićevom slučaju na kraju pokazalo kao loše rješenje za klub.

"Kao sportski direktor mogu odgovarati za rezultate kluba, kao i igrače koje sam doveo, no odgovornost za igru, koje nema, je na treneru", rekao je proteklog tjedna Rubčić, što je vjerojatno također imalo utjecala prilikom odlaska Ivančića. Sad je kompletna odgovornost na njemu, a ovo mu je kao treneru zasad najveći doseg karijere.

Rubčić je prije trenirao samostalno tek Rijekine pionire, a određeno je vrijeme bio i trener trećeligaša iz Crikvenice. Hoće li se financijski najpovoljnije rješenje po Rijeku pokazati dobrim, preostaje nam tek za vidjeti. Prošlost nas uči da su slični potezi tek u manjem dijelu slučajeva davali pozitivne rezultate, no možda se baš Rubčić nađe u uspješnoj manjini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!