Ostali sportovi

Motociklizam: VN Japana

Alen Barišić • nedjelja, 09.04.2000.

Klasa 500ccm
Najbolje je startao Norick Abe, a vodstvo je u prvom krugu preuzeo Kenny Roberts. Jedan od favorita Talijan Max Biaggi pao je u 11. krugu. Tokom cijele utrke dolazilo je do stalnih promjena u vodstvu. Alex Criville je za razliku od prošle utrke vozio izvrsno sve do 18. kruga u kojem je nakratko izletio s staze prilikom pokušaja zauzimanja prvog mjesta. Criville se uspio vratiti na stazu na šesto mjesto gdje je i završio utrku. Sve do posljednjeg kruga, točnije zadnjeg zavoja nije se znalo tko će osvojiti prvo mjesto u Japanu na stazi Suzuka. Samo su centimetri odvajali Kenny Robertsa i Norick Abea. Međutim, na kraju Abe je osvojio prvo mjesto, a Kenny Roberts se morao zadovoljiti drugim mjestom.

Klasa 250ccm
Nakon prvog kruga Nakano je preuzeo vodstvo ispred Katoha, dok je u šestom krugu sa staze izletio vozač Aprilie Ralf Waldmann. Utrka je bila zanimljiva s obzirom da na prva mjesta dolaze novi vozači (Valentino Rossi i Loris Capirossi su prešli u klasu 500ccm) koji su se tokom cijele utrke izmjenjivali na čelnoj poziciji.

Klasa 125ccm
Najbolje je startao Youichi Ui, ali ubrzo je vodstvo preuzeo Roberto Locatelli. U desetom krugu sa staze je izletio mladi Talijan Lucio Cechinello. Ubrzo nakon pada Cechinella, u petnaestom krugu izletio je i vodeći Roberto Locatelli tako da je vodeću poziciju opet preuzeo Youichi Ui, a drugo mjesto zauzeo je vozač Honde Noboru Uadi. Ovaj je poredak ostao do kraja utrke.

Rezultati VN Japana
Klasa 500 ccm Klasa 250 ccm Klasa 125 ccm
1. Norick Abe 1. Katoh Daijiro (Honda) 1. Youichi Ui (Derbi)
2. Kenny Roberts 2. Tohru Ukawa (Honda) 2. Noboru Uada (Honda)
3. Tadayuki Okada 3. Nakano Shinya (Yamaha) 3. Masao Azuma (Honda)
4. Nobuatsu Aoki 4. Olivier Jaque (Yamaha) 4. Gino Borsoi (Aprilia)
5. Carlos Checa 5. Marco Melandri (Aprilia) 5. Emilio Alzamora (Honda)
6. Alex Criville
7. Alex Barros
8. Jeramy McWilliams
9. Garry McCoy
10. Akira Ryo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!