Rukomet

Balić i Džomba na oproštaju Lövgrena

Željko Kubatka • četvrtak, 07.05.2009.
Balić i Džomba na oproštaju Lövgrena
Foto: Kristijan Komarica

U kolovozu ove godine oprašta se legendarni Šveđanin Stefan Lövgren sa impresivnom i rijetko dostižnom rukometnom karijerom, Ivano Balić i Mirza Džomba su pozvani….

Stefan Lövgren se oprašta od aktivnog igranja rukometa sa napunjenih 39. godina života. Obiteljski čovjek odan sportskom životu, voli kuhati, gledati sportske događaje i obiteljska druženja, živi sa ženom i dvoje djece u Melsdorfu pored Kiela. Rukometnu karijeru je započeo u svom rodnom Goteborgu u Redbergslidsima s kojima je pet puta osvojio švedsko prvenstvo. U pet navrata je osvojio i njemačko prvenstvo sa sadašnjim klubom Kielom, dva njemačka Kupa i Ligu prvaka 2007. godine.

Lista reprezentativnih uspjeha Stefana Lövgrena je još i duža. Pet europskih zlata, četiri medalje sa Svjetskih prvenstava i srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine u finalu sa Hrvatskom. Preko 230 utakmica i 1100 golova od 1993. godine kada je debitirao za švedsku reprezentaciju. Nedostižna sportska karijera bez mrlje!

Čast da igraju na oproštaju Stefanu 8. kolovoza u Sparkassen Areni, pored sadašnjih suigrača u Kielu, imat će velike rukometne veličine: Andrei Xepkin, Staffan Olsson, Thomas Svensson, Andrei Lavrow, Stefan Kretzschmar, Xavier O'Callaghan, Enric Masip, Lazslo Nagy, Demetrio Lozano, Olafur Stefánsson i naši Mirza Džomba i Ivano Balić.

Lövgrena prije oproštaja čeka završetak njemačkog prvenstva, proslava još jedne titule njemačkog prvaka i finalni susret Lige prvaka u kojem će Kiel probati uzvratiti Ciudad Realu za prošlogodišnji poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometIvano Balić
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!