Nogomet

Njih 15, stadiona sedam

Ivana Strahija • petak, 08.05.2009.
Njih 15, stadiona sedam

Službeno su iz Hrvatskog nogometnog saveza priopćili tko je sve sretni dobitnik licence za prvoligaško natjecanje u idućoj sezoni. Uistinu je zanimljivo da je 15 klubova prijavilo sedam stadiona - a licence su odobrene svima.

Nakon današnjeg priopćenja iz HNS-a sasvim je jasno da nam ne "gine" Liga 16. Međutim, zahvaljujući popisu licenciranih klubova, jasno je da će se u idućoj sezoni u najvišem rangu nogometnog natjecanja boriti i oni koji nemaju najosnovnije infrastrukturne uvjete, već stadione moraju "posuđivati" od drugih klubova.

Vrlo je upitno koliko to sve zajedno ima smisla, no ništa se više novog po tom pitanju ne može reći. Posebno ne na Sportnet.hr, gdje se cijeli kolegij potrudio pojasniti besmisao Lige 16. No, jedno bi se ipak moglo istaknuti - premda su pred sezonu koja je u tijeku nogometni čelnici na sva zvona objavljivali kako od 2009./2010. neće više biti popuštanja, i opet je, doduše nakon žalbe klubova, skoro svima koji su to zatražili odobrena licenca.

Tako će na Cibalijinom stadionu u Vinkovcima igrati domicilni klub i Slavonac CO, u Zaprešiću domaći Inter i Karlovac, a u Kranjčevićevoj Zagreb i Croatia Sesvete.

Na Kantridi će osim Rijeke domaćinske utakmice igrati i Istra, na Poljudu će uz Hajduk stolovati i Solin, a u Varaždinu uz Varteks i Međimurje. Na Maksimiru će, kao glavnom hrvatskom travnjaku, igrati čak tri kluba, Dinamo, Hrvatski dragovoljac i Lokomotiva.

Jedini koji će biti "svoj na svome" su Osijek u Gradskom vrtu, Slaven Belupo na Gradskom stadionu u Koprivnici, Šibenik na Šubićevcu i Zadar u Stanovima.

Dobro, neće 19 klubova igrati 1. HNL (nadamo se!), ali da će gužvi nužno biti - hoće. Nijedan sadašnji drugoligaš naime nije uspio dobiti provoligašku licencu s vlastitim stadionom, premda se iz nekih sredina čuje kako su radovi na poboljšanju odnosno dovršetku primjerenih sportskih borilišta u tijeku, odnosno skoro pa gotovi. Kao primjer možemo navesti Karlovac, ili pak Čakovec.

U 2. HNL su svi sadašnji drugoligaši licencirali svoje stadione, a k tome su licence dobili i Lučko za vlastiti stadion, Raštane za Stanove u Zadru, Rudeš za Dragovoljčev stadion Stjepana Spajića, Split (u stečaju) za Park mladeži, Koprivnica za Gradski stadion i Virovitica za suhopoljski Park.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!