Zimski sportovi

Započelo Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju

Sportnet • utorak, 26.05.2009.
Započelo Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju

Nakon što su prošle godine u susjednoj Sloveniji četiri hrvatska kluba odigrala prvo Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju ove godine uslijedio je nastavak te je započelo i drugo nacionalno prvenstvo.

Ovoga puta naši inline hokejaši ne moraju putovati u Sloveniju radi odigravanja utakmica prevenstva obzirom da od ove godine i u Hrvatskoj postoji igrlaište za taj u svijetu sve popoularniji sport. Za igralište je zaslužan proslavljeni hrvatski reprezentativac u hokeju na ledu i inline hokeju Igor Jačmenjak koji je igralište sagradio privatnom inicijativom uz pomoć nekolicine entuzijasta a isto se nalazi ispred trgovačkog centra Mandi.

U ovogodišnjem prvenstvu nastupiti će ukupno 7 seniorskih ekipa što je također znatan pomak u odnosu na prošlu godinu. Pored lanjskih učesnika IHK Čakovec, IHK Karlovac, IHK Kuna i IHK Novi Zagreb ove godine će učestvovati i IHK Sisak, IHK Slavonski Brod te IHK Snoopy. U periodu od 24. svibnja pa sve do početka listopada 2009. godine biti će odigrano 42 utakmice redovnog dijela te maximalno 12 utakmica playoffa. Prema kalendaru odigravanja sve utakmice redovnog dijela igrati će se nedjeljom dok će se playoff odigravati i subotama i nedjeljama. U skladu s tim protekli vikend odigrane su i prve utakmice. Vec u prvim nastupima aktualni prvak Kuna visokim pobjedama opravdao je titulu favorita. Osim ekipe Siska, koja je otkazala svoj dolazak i IHK Novi Zagreb, koja je bila "slobodna" ovu nedjelju, svi klubovi su već prvog dana upisali svoje prve bodove.

Već slijedeće nedjelje, 31.05., na igralištu ispred Mandija liga se nastavlja a utakmice počinju u 10 sati.

Rezultati 24.05.2009.:
IHK Karlovac - IHK Kuna 2-11 (0-4, 1-2, 0-3, 1-2)
IHK Sisak – IHK Slavonski Brod 0-5 (bez borbe)
IHK Kuna - IHK Snoopy 22-4 (1-2, 9-0, 5-1, 7-1)
IHK Slavonski Brod - IHK Karlovac 2-9 (0-1, 1-2, 1-3, 0-3)
IHK Čakovec - IHK Sisak 5-0 (bez borbe)
IHK Snoopy - IHK Čakovec 9-3 (2-0, 3-1, 2-0, 2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!