Ostali sportovi

Blanka: "Zabrinuta? A zbog čega?"

Maja Giljanović • nedjelja, 14.06.2009.
Blanka: "Zabrinuta? A zbog čega?"
Foto: Bruno Karadža

Poraz od Ariane Friedrich pred 63.896 navijača na Olimpijskom stadionu u Berlinu na prvom od šest mitinga "Zlatne lige" nije osobito "dirnuo" svjetsku prvakinju Blanku Vlašić.

Blanka Vlašić je i sama u Berlinu odradila velik posao - 25-godišnjakinja je pet puta izlazila na zaletište i pet puta (189, 193, 197, 200, 203) letvicu preskočila iz prvog pokušaja dok je nije prvi put srušila na 206 i dvaput nakon što je Ariane Friedrich preletjela 206cm iz prvog pokušaja (3 centimetra više od njenog osobnog rekorda na otvorenom postavljenom prošlog lipnja) na 209cm.

"Jesam li zabrinuta? A zbog čega?", "ispalila" je Blanka nakon nastupa u Berlinu. "Pružila sam dobar otpor, a činjenica da nisam pobijedila ne remeti mi pretjerano planove. Nakon ASK-ovog mitinga" (sredinom svibnja, op. p.) "tri smo tjedna obavljali precizne treninge koji su me prilično iscijedili i nedostajalo je više eksplozivnosti", izjavila je.

"Skokovi su bili OK, ali visina svjetskog rekorda ne tolerira ni najmanju nepreciznost, a ja sam se na prvom približila previše letvici, a na drugom se prebrzo zaletjela. Čak i u ovakvim okolnostima nakon Soluna u kojem sam se, naime, osjećala prilično loše, nije mi izgledalo nemoguće preskočiti tih 209", nastavila je.

"Sve u svemu nisam nezadovoljna štoviše ponosna sam jer odluka o pobjednici se rješavala na visini svjetskog rekorda i odavno ženski vis nije bio jači". Što se Friedrich tiče, Blanka je zaključila: "Dobro je što je konkurencija sve bolja jer jedna iz druge izvlačimo najbolje".

Odbacila je i špekulacije o pritisku: "Navikla sam se proteklih godina na breme favorita, tri posljednje godine je konstantan i prati me iz natjecanja u natjecanje. Danas je jednostavno pobijedila u ovom času spremnija".

Blanka iz Berlina putuje u Češku, a Grand Prix miting u Ostravi je u srijedu 17. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!