Nogomet

Dalibor Zebić

Martina Oštrić • četvrtak, 01.09.2011.
Dalibor Zebić
Foto: Kristijan Komarica

Aktualni trener zadarske momčadi, Dalibor Zebić, do klupe momčadi sa Stanova došao je nakon igračke karijere u istom klubu. Nakon turbulentne sezone u kojoj je odlazio pa se vraćao na mjesto prvog trenera kluba, i na jesen 2011. godine drži svoju funkciju..

Godinama i iskustvom Dalibor Zebić spada u mlađe hrvatske trenere. Ovaj Splićanin rođen 4. veljače 1972. godine prvi je susret s nogometom imao u Poljićaninu iz Srinjina nakon čega ga igrački put vodi u stobrečki Primorac. Dobre partije u Stobreču donijele su mu poziv u Kranjčevićevu nakon čega slijedi prvo i privremeno preseljenje u Zadar. Osijek je posljednja stanica prije dugoročnog preseljenja u grad košarke, gdje je, zbog ozlijede, 2005. godine završio profesionalnu nogometnu karijeru.

2005. godina nije bila osobito sretna za Zebića. U 34. je godini zbog ozljede morao završiti igračku karijeru, no nije se odrekao nogometa. NK Zadar ponudio mu je mjesto pomoćnog trenera prve momčadi, što je Splićanin objeručke prihvatio. Zadar je tada bio u drugoj ligi.

Trenersko kaljenje nije trajalo dugo. Već u ožujku 2006. godine Zebić je naslijedio Predraga Jurića na mjestu prvog trenera. Premda nije imao bogato trenersko iskustvo, a niti završenu trenersku školu, Zadar je pod njegovom palicom samo napredovao. Drugu ligu stanovnici Stanova zamijenili su prvom, gdje su se i do dan danas zadržali.

Ipak, Zebiću u trenerskoj karijeri nisu uvijek cvjetale ruže. U sezoni 2008./09. u devet su kola osvojili samo jedan bod. Logično, trener je bio žrtveno janje, pa je Zebića u listopadu zamijenio Zvonimir Jurjević, a uskoro i Ivica Datković. Potonji je donio osvježenje, momčad je proigrala, bodovi su se sakupljali, a Zadar je pomalo bježao s dna ljestvice. Ipak, Datkoviću uspjeh nije donio duži angažman na zadarskoj klupi, pa je uprava donijela odluku da se Dalibor Zebić vrati na mjesto prvog trenera.

Njihova je odluka aktualna i dan danas, u jesen 2011. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!