Zimski sportovi

Blardone se vraća Salomonu

Antonija Pavlić • nedjelja, 12.07.2009.
Blardone se vraća Salomonu

Nakon godine dana skijanja na Dynastaru, Massimiliano Blardone povjerenje je u dobavljanju skija odlučio ponovno pokloniti Salomonu...

Ekonomska kriza koja trenutno trese svijet odrazila se i u alpskom skijanju, a posebice je zahvatila proizvođače skijaške opreme, prislivši ih na štednju na svakom koraku.

Rossingol, u čijoj je grupaciji i Dynastar, tako je svojim vedetama već najavio prepolavljanje ugovornih odšteta, dok bi premije za vrhunske rezultate ipak trebale ostati nepromijenjene.

Upravo su navedeni problemi vrlo vjerojatno i glavni razlog Blardoneove promjene opreme, iako to nije izrijekom htio potvrditi.

"Na Salomon sam se odlučio vratiti u veoma važnoj, olimpijskoj sezoni. Zbog svega mi je toga veoma bitno donijeti pravu odluku i izabrati dobar materijal.", rekao je Talijan.

Na trećim olimpijskim Igrama, Blardone želi napraviti i najbolji rezultat. "Ovo će mi biti treće OI i uistinu želim pružiti najbolje od sebe. Želja mi je pobjeđivati i u Svjetskom kupu, a s iskustvom i prije svega odličnim materijalom, to bi moglo biti prilično lako."

Prije Dynastara i Salomona, Blardone je nekoliko sezona vozio i na Atomicu, s kojim je do 2006. godine ubilježio četiri pobjede u Svjetskom kupu, te još 13 plasmana na pobjedničko postolje.

Ljetne pripreme prvo će odraditi na francuskom ledenjaku Les 2 Alpes od 13. do 17. srpnja, a koncem mjeseca kreće i na konačne pripreme u Južnu Ameriku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!