Nogomet

''Nije fer ni od Kalinića ni od Hajduka''

Ivana Jurica • ponedjeljak, 03.08.2009.
''Nije fer ni od Kalinića ni od Hajduka''
Foto: Ivana Jurica

Posve neočekivano nogometaši Šibenika ostali su bez trenera. Sinoćnji poraz od Zadra na Poljudu i otkaz Ante Miše posredno se odrazio i na nogometni klub Šibenik. Ivica Kalinić od starta bio je kandidat s dosta izgleda za klupu splitskih Bilih, a iako nam je jutros demantirao pregovore sa klubom s Poljuda, nešto kasnije do pregovora je ipak došlo i Kalinić je imenovan trenerom Splićana.

Šibenčani tvrde kako u ovom trenutku to još nije posve definirano jer Kalinić ima ugovor sa klubom sa Šubićevca, a Splićani nisu kontaktirali šibenskog prvoligaša. Više novosti trebalo bi se znati nakon sastanka Upravnog odbora Šibenika koji je zakazan za večeras, odnosno kontakta sa Kalinićem i vodstvo splitskog kluba.

''Danas mi se javio Kalinić da su ga kontaktirali ljudi iz Hajduka koji su voljni da on pređe k njima kao trener. Ja sam, naravno, izrazio svoje neslaganje s tim, jer mislim da to nije u redu. Ako je trebalo otići trebalo je otići na početku prvenstva pa da se mi možemo snaći i tražiti drugog trenera a ne sad. Niti je fer od Kalinića, a pogotovo nije fer od Hajduka da susjednom klubu de facto uzima trenera da tako kažem na sentimente, znajući da je to čovjek koji je kod njih igrao, trenirao i kojemu motiv jest doći u Hajduk ali to koristiti ovako, par kola nakon početka prvenstva, mislim da nije nimalo fer'' - kaže Goran Pauk, predsjednik nogometnog kluba Šibenik.

Pauk je prekinuo godišnji odmor i trenutno je na putu za Šibenik. Za večeras je sazvan sastanak Uprave šibenskog prvoligaša nakon kojeg bi trebalo biti novih informacija: ''Večeras ćemo imati Upravu i razmotrit ćemo Kalinićev ugovor. Obavit ćemo i razgovore sa ljudima iz Hajduka i onda ćemo imati informaciju više.''

S obzirom da Kalinić sa Šibenikom ima važeći ugovor, dvogodišnji, koji je potpisao ovog ljeta, bez suglasnosti Šibenčana u ovom trenutku ne može se i definitivno reći da preuzima klupu splitskog kluba. Potvrđuje to i Pauk koji naglašava da dok ne stupi u kontakt sa Kalinićem i vodećim ljudima Hajduka ništa nije definitivno: ''Meni još uvijek nije javljeno da je definitivno pa ne bi ni ja išao dalje s tom informacijom da je definitivno dok se konačno ne čujem i sa Kalinićem i sa odgovornima u Hajduku. Postoji ugovor između nas i Kalinića i moramo sjesti i vidjeti što on znači.''

Do komentara Ivice Kalinića, unatoč višekratnim pokušajima, nismo uspjeli doći. Šibenčani večeras od 19 sati i 30 minuta imaju trening, a na njega bi vrlo vjerojatno trebao doći i Kalinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!