Ostali sportovi

Delladio dobila svoj element

Maja Giljanović • četvrtak, 22.10.2009.
Delladio dobila svoj element
Foto: Ivana Strahija

Hrvatska reprezentativka Tanja Delladio nakon višegodišnjeg je iščekivanja od Svjetske gimnastičke federacije dobila element nazvan upravo prema njoj kao prvoj gimnastičarki svijeta u povijesti koja ga je izvela.

Prvim hrvatskim gimnastičarima koji su dobili čast da Svjetska gimnastička federacija po njima nazove element - Kaštelanke na gredi i Zagrepčanina na preči - Tini Erceg i Mariju Možniku - pridružila se i Tanja Delladio.

20-godišnju Preložanku posljednjih godina brojne ozljede - zgloba, šake, koljena - zaustavljaju u daljnjem razvoju očiglednog talenta (osvojila je članica i pomoćna trenerica GK "Marijan Zadravec" primjerice 15. mjesto u preskoku na Europskom prvenstvu u Amsterdamu 2007.), ali vijest pristigla iz FIG-a melem je na ranu.

"Presretna sam i ponosna jer element je izuzetno teško izvesti čemu je najbolji dokaz da ga prije mene nitko nije smislio. Ja sam ga pukim slučajem izvela na treningu, rodila se ideja da ga doradimo i predstavimo komisiji", izjavila je višestruka prvakinja Hrvatske.

Međimurka ga je pod stručnim okom trenera Igora Kriajimskog dorađivala godinama dajući mu na atraktivnosti da bi FIG sav trud napokon na netom okončanom Svjetskom prvenstvu u Londonu prepoznao, proglasio ga službenim gimnastičkim elementom "delladiom" i kategorizirao ga elementom C težine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!