Ostali sportovi

Dalmatin ukupni pobjednik

Sportnet • srijeda, 16.12.2009.
Dalmatin ukupni pobjednik

Završnica seniorskog prvenstva Hrvatske u pool biljaru (sezona 2009) odigrana je 11.–13. prosinca u BK Ground Zero (Zagreb). Najboljih 16 u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji odigrali su Masters turnir, koji se sastoji od tri turnira na kojima smo dobili prvake države za svaku od pojedinih disciplina pool biljara (straight pool, osmica i devetka).

U konkurenciji seniorki u subotu se igrala osmica na šest dobivenih partija. Kroz turnir najbolju igru su pokazale prva i druga nositeljica Ana Gugić (BK Omega, Split) i Zrinka Antonijević (BK Desetka, Split) koje su uvjerljivo bez poraza stigle do finala. U finalu je Zrinka Antonijević prikazala odličnu igru i uvjerljivom pobjedom osvaja turnir i naslov prvakinje u disciplini osmica.

Žene su u nedjelju igrale devetku u kojoj je slijedio malo drugačiji rasplet. Ponovno su turnirom dominirale Gugić i Antonijević. Nakon poraza u drugom kolu Vesna Dodig (BK Ground Zero) se vraća kroz repasaž u glavni turnir. U polufinalu Gugić pobjedom od 7:4 nad Blankom Šlat (BK Ground Zero) prolazi u svoje drugo finale gdje ju je čekala Vesna Dodig koja je u napetom meču pobijedila s 7:5 Zrinku Antonijević. U finalu Dodig konstantno održava predsnost i pobjedom od 7:4 na Anom Gugić osvaja naslov prvakinje u disciplini devetka.

U konačnom poretku PH za seniorke prvo mjesto je zauzela Antonijević, dok su drugo i treće mjesto zauzele Gugić i Dodig.

Masters je u muškoj konkurenciji osim osmice i devetke imao i treću disciplinu – straight pool. Prvog dana Mastersa (petak) se igrao straight. Kada se igra turnir najboljih 16 u PH onda ne možemo govoriti o iznenađenjima, ali sigurno se može reći kako je bilo puno zanimljivih rezultata i kako nitko nije lagano prošao dalje. Do polufinala u straightu prošli su Marko Lišnić (BK Plan B, Osijek) i Božo Primić (BK Mosconi, Zagreb), koji furioznom igrom jednostavno Lišniću nije ostavio prostora za ništa drugo osim poraza. Primić prolazi u finale gdje ga čeka Karlo Dalmatin (BK Omega, Split), koji je u drugom finalu pobijedio Roberta Sudića (BK Split). U finalu Primić ostvaruje odmah visoko vodstvo od 77:22 (igra se do 100 poena). Tada Dalmatin ostvaruje dvije mini serije između kojih Primić ima priliku, ali je ne koristi te Dalmatin prelazi u vodstvo 96:88. Pri samom kraju pad koncentracije Dalmatina dovodi do krive procjene u odigravanju kugli i Primić ponovno dolazi na stol i uspijeva napraviti 12 poena i pobijediti s 100:96. Primić tako osvaja naslov prvaka u disciplini straight pool već drugu godinu za redom.

U subotu se igrala osmica. Do polufinala su se probili Robert Sudić, koji pobjedom 8:5 nad Ivicom Putnikom (BK Mosconi, Zagreb) prolazi u finale. U drugom polufinalu klupski dvoboj između Dalmatina i Tomislava Šušića (BK Omega, Split) odlazi na stranu Dalmatina. U finalu je Dalmatin odmah na početku ostvario prednost koju je Sudić u jednom trenutku i stigao, ali onda Dalmatin ubacuje u višu brzinu i s 8:4 osvaja naslov u osmici.

Zadnji dan turnira bio je rezerviran za devetku. Luka Kutleša (BK Plan B, Osijek) nakon tijesne pobjede od 9:8 u prvom kolu nad Antom Šustićem (BK 7 Kaštela) nastavlja s odličnom igrom i pobjedama nad Dalmatinom i Ivicom Medunićem (BK Mosconi, Zagreb) dolazi do polufinala gdje ga čeka Josip Šušnjara (BK Ground Zero) koji je prošao kroz cijeli repasage. Šušnjara odlično otvara susret i ništa ne prepušta slučaju te pobjedom 9:3 proalzi u finale. U drugom polufinalu je opet Sudić koji za protivnika ima Putnika. Putnik ostvaruje visoko vodstvo odmah u otvaranju susreta i pobjedom od 9:3 prolazi u finale. U finalu Šušnjara više nije imao snage te Putnik uspijeva nametnuti svoju igru. Na kraju Putnik izlazi kao pobjednik i osvaja naslov prvaka u devetci drugu godinu za redom.

Ukupnu pobjedu nakon sedam Croatia cupova i odigranog Masters turnira odnosi Karlo Dalmatin, koji je cijelu sezonu odigrao na konstantno visokom nivou.

Dalmatin tako zauzima prvo mjesto na Cro tour rang listi (PH za seniore) u sezoni 2009. Iza njega s drugim i trećim mjestom nalaze se Robert Sudić i Tomislav Šušić.

Masters turnir znači kraj sezone u pojedinačnom natjecanju ove godine. Do kraja nas očekuje klupski play off koji su izborile prve četiri ekipe u 1. HBL. Klupsko doigravanje se igra 19.–20. prosinca u BK Plan B u Osijeku.

Završena je još jedna biljarska sezona, a nova počinje početkom veljače kada nas očekuje Svjetsko prvenstvo reprezentacija u Hannoveru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • storm12.10.2011. u 22:17
  11
  storm
 • storm12.10.2011. u 22:17
  0
  storm
 • storm12.10.2011. u 22:17
  9
  storm
 • storm12.10.2011. u 22:16
  8
  storm
 • storm12.10.2011. u 22:16
  7
  storm