Nogomet

Jagačiću kormilo Varteksa

Ivana Strahija • ponedjeljak, 04.01.2010.
Jagačiću kormilo Varteksa

Potvrđeno je na sjednici Varteksovog Izvršnog odbora ono što ulica zna već par dana, Damir Jagačić je novi trener prve Varteskove ekipe, dok mu je zamjenik Branko Lađević.

Predsjednik Zlatko Horvat konferenciju za novinare večeras je otvorio još jednom velikom zahvalom bivšem Varteksovom treneru Draženu Beseku, koji je po njegovim riječima dvije i pol godine neumorno radio na boljitku varaždinskog prvoligaša. Njegovo mišljenje međutim nije uvažio kad se radilo o izboru njegovog nasljednika na trenerskoj klupi: "Konzultirao sam se s Besekom o sva tri kandidata, a ono što mi je kazao neću vam otkriti ni nije bitno. Mogu samo reći da njegovo mišljenje nije prevagnulo", rekao je Horvat. Besek je inače neslužbeno navijao za Tomicu Kocijana, koji je tijekom igračke i trenerske karijere ubilježio hvalevrijedne međunarodne uspjehe.

"Jednoglasno smo odabrali Damira Jagačića, koji doduše nije radio u profesionalnom nogometu, no s mlađim je kategorijama ostvario zavidne rezultate, a ono što nam je bilo najvažnije jest da će većini igrača prve ekipe, koji su donedavno bili pod njegovim vodstvom u juniorskoj selekciji, prilagođavanje na novog trenera biti praktički bezbolno. Imali su i drugi kandidati svoje kvalitete, ali je upravo Jagačićev kontinuitet prevagnuo. Mi smo preuzeli odgovornost za njegovo imenovanje, svi stojimo iza novog trenera", objasnio je Horvat.

Ni Damir Maretić nije "za odbaciti" kako po igračkom stažu tako i po činjenici da je bio važna karika kod taktičkog pripremanja Varaždinaca za utakmice, no njegov će daljnji put biti u Omladinskoj školi. Jagačićev pomoćnik biti će Branko Lađević, dok kondicijski trener i trener vratara, Nikola Jaroš i Marijan Mrmić, ostaju u stručnom stožeru. Ispražnjeno radno mjesto voditelja Omladinske škole obavljat će Ivica Solomun.

Kritičare je pokušao preduhitriti i sportski direktor Samir Toplak, koji je o izboru Jagačića kazao: "Možda trenutak za Varteks jest nezgodan, no sjetimo se 1998. godine, kad je Dražen Besek praktički iz kopački skočio na trenersku klupu i s Varteksom uspio prezimiti u Europi. Postao je vrhunski trener, a ja smatram da istu priliku zaslužuje i Damir Jagačić, koji je do sad držao sva četiri ugla Omladinske škole."

Cilj Kluba za ovu sezonu ostaje isti, uhvatiti jedno od prvih 10 mjesta i izbjeći borbu za ostanak. "Najvažnije od svega jest nastaviti putem kojim je Besek krenuo i raditi s mladim domaćim igračima. Jagačić ima viziju za te momke, koji će tek u godinama koje dolaze pokazati ono najbolje", rekao je Toplak.

Novi trener novinarima će se predstaviti u četvrtak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • Marius09.01.2010. u 10:19
  Ko bi rekel da bu dvojac Toplak - Jagačić tak "uspješno" startal. Već se vide prvi rezultati. Dinamu je prodan 16-godišnji kadet, nositelj igre ekipe, Karlo Težak. Zarada od 150.000 evropljana za najtalentiranijeg dečka u klubu je sigurno odlična stvar koja bude riješila sve probleme koji... [više na forumu]
  Marius
 • Marius05.01.2010. u 10:18
  A najjače mi je kak je Toplak izjavil da je poštenje jedna od važnih osobina koje krase Jagačića. Pa me interesira dal je to htjel reći da su Maretić (jedan od poštenijih u klubu) i Kocijan (čovjek koji za razliku trenera u klubu - ima love) nepošteni. E moj Toplak, pa di si baš njega našel za... [više na forumu]
  Marius
 • Marius05.01.2010. u 10:10
  A ni Jagačićev nasljednik u školi nogometa nije puno bolji od njega. Kaj znači da se u školi nebu ništ promijenilo. P.S. Ako se nekome ne sviđa ovaj komentar (a vidjel sam da neki negativno reagiraju na moje komentare o trenerima u školi nogometa), mogu to i pojasniti. Iako bez papirnatih dokaza... [više na forumu]
  Marius
 • Marius05.01.2010. u 10:08
  A jesu izabrali ekipu. Jagačić koji je dobar tek za pomoćnog trenera i Lađević koji je uspjel uništiti generaciju 1992. kad je bil trener u školi nogometa. K tome, vjerojatno se nebi ni vraćal, da mu nije prijetilo ukidanje mjesta u Savezu.
  Marius