Vodeni sportovi

Najavljeno Europsko prvenstvo u Splitu

Sportnet • petak, 05.02.2010.
Najavljeno Europsko prvenstvo u Splitu

Na današnjoj konferenciji za novinare koja se održala u prostorijama Jedriličarskog kluba Labud najavljeno je Europsko prvenstvo u klasi Finn koje će se od 08. do 16. svibnja 2010. održati u Splitu. Uz Kontinentalni Kup u atletici to je najveća sportska manifestacija koja će ove godine održati u Splitu i očekuje se više od 100 natjecatelja iz preko 30 zemalja...

Na konferenciji su spomenuti projekt predstavljali gospodin Zlatko Mateša - predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, proslavljeni jedriličar i član Uprave kluba Karlo Kuret te labudovi reprezentativci Milan Vujasinović i Tina Mihelić.

Osim Europskog prvenstva u klasi Finn najavljeni su i ostali projekti Labuda u 2010. godini, od kojih zasigurno treba izdvojiti Split Olympic Sailing Week u ožujku, regatu koja ove godine zasigurno postaje jedna od najznačajnijih regata u Europi u ovom periodu godine. To potvrđuje i činjenica da je upravo ova regata kriterij za izbor reprezentacije velikog broja nacionalnih jedriličarskih saveza.

Osim sudionika konferencije prisutne je pozdravio i svjetski prvak Šime Fantela koji najavio dolazak zadarske posade na Split Olympic Sailing Week, a preko vidio linka s visinskih priprema, o svojim očekivanjima na Europskom prvenstvu u Finn-u pričao je i aktualni europski prvak te osvajač brončane medalje na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu Ivan Kljaković Gašpić Bambi.

Nakon konferencije za novinare održana je i kratka svečanost proslave 85. godišnjice jedriličarskog kluba Labud te je sve prisutne predsjednica Mira Boban podsjetila na dugogodišnju tradiciju i uspjehe Labuda.

Od strane matičnog kluba su za rezultate u 2009. godini su nagrađeni Tina Mihelić, koja je osvojila prvu žensku seniorsku medalju s europskih i svjetskih prvenstava u povijesti hrvatskog jedrenja, Milan Vujasinović koji je osvojio 7. Mjesto na svjetskom prvenstvu te Marin Mandić - prvak Hrvatske u Optimistu i najistaknutiji pojedinac u labudovoj školi jedrenja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!