Zimski sportovi

Predstavljamo: Ivan Ratkić

Antonija Pavlić • utorak, 09.02.2010.
Predstavljamo: Ivan Ratkić
Foto: Dejan Popek

Sportnet.hr vam predstavlja hrvatske olimpijce. Sljedeći je na redu alpski skijaš Ivan Ratkić...

Ivan Ratkić, nadimka Grincek, rođen je 22. veljače 1986. godine u Zagrebu. Član je SK Medveščak, a skijanjem se počeo baviti s devet godina. Prvi mu je trener bio otac reprezentativnog kolege Natka Zrnčića Dima, Mika Dim, a danas se za njegovu karijeru pored servisera Tješimira Peranića svesrdno brine Austrijanac Walter Hubmann.

Ivan je završio sportsku gimnaziju, a trenutačno je student četvrte godine Visoke poslovne škole Libertas u Zagrebu. Solidno se služi engleskim i njemačkim jezikom, a u slobodno vrijeme rado čita i služa dobru glazbu.

Sportski mu je idol veliki Austrijanac Hermann Maier, najdrža utrka sljemenska Snježna kraljica, a skijalište - kanadski olimpijski Whistler. Najviše se divi - majci koja ga je rodila. Životna mu je želja završiti fakultet, ostati zdrav i još mnogo godina voziti utrke Svjetskoga kupa.

Veoma je tvrdoglava i surova osoba, ponekad eksplozivan, ali i prilično nestrpljiv. Ne podnosi dvolične osobe, a pored skijanja voli zaigrati i tenis, te nogomet.

Prvu pobjedu ostvario je 1997. godine na utrci Hrvatskog pokala u kategoriji mlađih dječaka. U međuvremenu je prikupio još jedan trijumf na istom natjecanju, a od zapaženijih rezultata valja izdvojiti jedno drugo i četvrto mjesto na veleslalomima Trofeja Pinnocchio u talijanskom Abetoneu, veleslalomska pobjeda na Loka Pokalu u slovenskoj Škofjoj Loki, te 14. mjesto u francuskom Val Thorensu na FIS natjecanju. Godine 2007. osvojio je 2. mjesto u slalomu u francuskom Montgenevreu, a u veljači je prošle godine bio 13. u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!