Nogomet

Varteks ima novog trenera

Ivana Strahija • ponedjeljak, 15.03.2010.
Varteks ima novog trenera
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je ujutro imao pravi ispad pred novinarima, Damir Jagačić je dao svoj mandat trenera na raspolaganje, a Izvršni odbor odlučio je da je pravo rješenje za njegovog nasljednika dosadašnji sportski direktor Samir Toplak.

Na jutrošnjoj konferenciji za novinare Jagačić se pokušao obračunati s novinarima, posebno jednim kolegom, a njegove riječi da je u Varaždinu najveći problem smeće, a posebno smeće koje izlazi iz pera tog novinara, ostat će zapamćene. Čak je ustvrdio da je za tri poraza djelomično kriva novinarska hajka na njega, koja je uzrokovala velike probleme s ekipom.

S takvim se razmišljanjem međutim nije složio Izvršni odbor, čiji je predsjednik Zlatko Horvat rekao: "Povukli smo nepopularni potez, no situacija je iznimno ozbiljna. Smatramo da je model igre kojeg je on pokušao uvesti dugoročno možda dobar potez, ali su nama bodovi trebali odmah. Tri poraza bez gola su neprihvatljiva."

Vezane vijesti

Novi trener Samir Toplak, koji će nastaviti raditi i kao sportski direktor, najavio je potpuni zaokret: "Igrat ćemo drukčije, posebno ćemo raditi na tome da budemo agresivniji na sredini terena, a ne da nas protivnici uništavaju polukontrama i kontrama. Imam pet dana da igrače uvjerim da oni to mogu."

Već je ranije Toplak kazao kako su svojim odlascima Mujanović i Prahić uvelike oslabili ekipu, no da nema prevelikih mogućnosti da se to riješi: "Možda stariji igrači, poput Balajića, mogu utjecati na ekipu. Najveći mi je zadatak da motiviram ekipu", rekao je Toplak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • MATERAZZI..16.03.2010. u 14:10
  Zajedno s Jagacicem nije uspio u 3mj sloziti ekipu..Varteks nije igra FM2010 da bi se ucilo na njemu..
  MATERAZZI..
 • Marius15.03.2010. u 20:39
  Varteksu želim puno sreće, a Toplaku... A kaj reći? Ionak nismo u mogućnosti birati i dovoditi prave trenere.
  Marius
 • Marius15.03.2010. u 20:38
  Dakle, Jagačić je dokazal da je primitivac. Onima koji to nisu htjeli sami sebi priznati.
  Marius