Ostali sportovi

Parajedriličari uspješni u Cvetlinu

Sportnet • srijeda, 14.04.2010.
Parajedriličari uspješni u Cvetlinu

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u preciznom slijetanju parajedrilicom održano je u subotu 10. travnja u organizaciji Hrvatskog zrakoplovnog saveza i Kluba slobodnog letenja Kolibri Cvetlin...

Na prvenstvu se letjelo sa sjevernog starta na Ravnoj Gori sa slijetanjem na sletište u Višnjici. Nastupilo je 50 pilota iz četiri države i to Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Ovo je dosad najuspješnije natjecanje što se tiče sudjelovanja domaćih pilota kojih je bilo čak 38. To je veliki porast s obzirom na dosadašnja natjecanja pa možemo reći da je ova vrsta natjecanja sve popularnija kod domaćih parajedriličara.

Prognoza vremena nije bila obećavajuća međutim organizator KSL Kolibri Cvetlin je dobrom organizacijom i upornošću iznenadio natjecatelje i iskoristio povoljne vremenske prilike. Svih pet planiranih serija letova provedeno je u vremenu od 10 do 18 sati s ukupnih 250 letova.

Kod žena prvo mjesto je osvojila Sonja Papeš, druga je bila Jelena Kantoci te treća Ivana Kusanović. U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske je Radoslav Ostermann, drugi je bio Bruno Pavić te treći Izidor Maltarić.

Ekipno prvo mjesto osvojio je klub KPJ Zagreb, drugo mjesto LK Parafreak i treće KSL Kolibri Cvetlin. U otvorenoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su piloti iz Slovenije kojima je ovo natjecanje bilo ujedno izborno za njihovu reprezentaciju. Prvo mjesto osvojio je Jaka Gorenc, drugo mjesto Rafael Kerin, treće Dušan Gorenc.

Krovna svjetska organizacija FAI kod koje je prijavljeno ovo natjecanje dodjelit će prema plasmanu u Otvorenoj konkurenciji nove bodove pilotima za Svjetsku rang listu u preciznom slijetanju. U sklopu natjecanja prve dvije serije letova bodovale su se za prvo kolo Hrvatske lige u preciznom slijetanju. Sudačka ekipa sastavljena od sudaca koji su sudili na Svjetskom prvenstvu prošle godine ponovno je potvrdila svoju profesionalnost i kvalitetu.

Podršku organizatoru pružila je Županija Varaždinska, Općina Bednja, Turistička zajednica Sjeverno Zagorje te sponzori. Natjecanje je završilo svečanom podjelom medalja i pehara u Vatrogasnom domu Cvetlin kojem je nazočio dožupan Varaždinske županije Milan Pavleković koji je ujedno uručio medalje, pehare i nagrade sudionicima natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!