Nogomet

Varteks i Međimurje dobili licencu!

Ivana Strahija • petak, 21.05.2010.
Varteks i Međimurje dobili licencu!
Foto: Dragan Kovač

Žalbom na rješenje o žalbi, u postupku kojeg je provela Arbitražna komisija Hrvatskog nogometnog saveza, NK Varteks i NK Međimurje dobili su licencu za natjecanje u 1. HNL.

Točno u podne u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza Arbitražna komisija zasjela je kako bi odlučila o žalbi dva prvoligaša, NK Varteksa i NK Međimurja, na rješenje žalbe, ili kraće i jednostavnije, jesu li navedena dva kluba zavrijedila licencu za 1. HNL ili ne.

Prvi je na redu bio NK Varteks, a nakon poduljeg vijećanja odlučeno je da klub iz Varaždina ipak ispunjava uvjete za natjecanje u najvišem nogometnom rangu. Tako su Varaždinci i formalno ostali u 1. HNL, a sa sportske su strane Samir Toplak i njegovi momci to riješili serijom dobrih rezultata u završnici prvenstva.

Informaciju je za Sportnet.hr javio direktor varaždinskog prvoligaša Goran Jukić, a nakon što je Varteks riješio pitanje ostanka u 1. HNL, istu je dobio i međimurski prvoligaš, o čemu nas je izvijestio sportski direktor NK Međimurja Miljenko Dovečer.

Još uvijek se međutim ne zna u kojem će formatu krenuti 1. HNL u sezoni 2010./2011., pa shodno tome ni hoće li NK Međimurju licenca za natjecanje išta značiti. Međimurci su naime sezonu završili na 15. mjestu tablice, a kako su dva drugoligaša, Split i Hrvatski dragovoljac, dobili licence za natjecanje, još nije jasno tko će, i u kojem broju, igrati 1. HNL.

Za takvu pomutnju zaslužan je dokument pod nazivom Propozicije natjecanja, koji u dva odvojena članka dopušta razne mogućnosti, pa i smanjenje lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • north-vz22.05.2010. u 11:34
  Drago mi je zbog one dronfulje s licencama... da nigdje na svijetu ne dobiješ na arbitraži. Gdje ti živiš? A vi moji varteksovci koji tu komentirate slobodno skoknete malo i do foruma
  north-vz
 • Muflon22.05.2010. u 10:40
  Razjareni , dug NK Međimurja je bio 95000kn , a ne Varteksov . Varteksov je višestruko veći , po Janžekovim riječima cca 25......kn!!! Ali nista zato Rijekin je bio 40 mil , pa su kao smanjili na 16 mil , i dobili licencu??? Dinamo Hajduk ...nemam riječi  , ......
  Muflon
 • Armada Grobnik21.05.2010. u 20:52
  razjareni, a Dinamovi, Hajdukovi i Osijekovi dugovi???? Njih ne treba izbacit? za Osijek neznam, ali Dinamo i Hajduk imaju dugove višestruko puta veće od Rijeke  ali njih treba pustit na miru jer su to 2 najhrvatskija kluba... Rijeci nitko ne popušta, a ti se jako kužiš u licenciranje??? Ja... [više na forumu]
  Armada Grobnik
 • petrolejskalampa21.05.2010. u 20:22
  kakvi lakrdijaši vode HNS, kakvi spletkaroši i lopovi. Normalno da nema gledatelja, neće ih ni biti idućih 100 god
  petrolejskalampa
 • Byserabya21.05.2010. u 19:29
  tresla se brda, rodio se miš.....ali to je naš nogomet...moj Varteks ostaje(to se je znalo), a liga 16 je ionak puno prevelika s obzirom na kvalitetu.... možda sljedeće godine nekome dojde z riti v glavu i napravi ligu 10 , jedino kaj možda još pomogne domaćem nogometu, makar sumnjam, jer Štimac... [više na forumu]
  Byserabya