Ostali sportovi

Najbolji hrvatski odbojkaši na pijesku ponovo na Krku

Igor Dragozetić • petak, 13.08.2010.
Najbolji hrvatski odbojkaši na pijesku ponovo na Krku
Foto: Davor Sajko

U Puntu na otoku Krku će se 21. i 22. kolovoza održati 4. Međunarodni turnir u odbojci na pijesku – Roko BP Cup, u organizaciji vodećeg sportskog internet dnevnika Sportnet.hr-a.

Plaža Debij će i ovog kolovoza, uz najbolje hrvatske, ugostiti i igrače iz nekoliko europskih zemalja. Navedeni sportski projekt nastavak je višegodišnjeg uspješnog organiziranja turnira u odbojci na pijesku Sportnet Cupa koji je premijerno izdanje doživio 2002. godine na plaži Dunat u Krku te je iz godine u godinu napredovao po pitanju organizacije i kvalitete natjecateljskog kadra.

Dosadašnji pobjednici Sportnet Punat Cup-a

2008. Pero Križanović Split / Krešimir Perić Zagreb
2009/1. Krunoslav Uzelac Zagreb / Matija Gracin Zagreb
2009/2. Krešimir Perić Zagreb / Darko Nojić Zagreb

Turnir u Puntu je, jednom 2008. i dvaput 2009., godine okupio najbolje hrvatske igrače odbojke na pijesku, reprezentativce i natjecatelje iz susjednih zemalja. Upravo je turnir u Puntu, kojim je ujedno i završena posljednja natjecateljska sezona odbojke na pijesku, proglašen i najboljim turnirom od strane natjecatelja u protekle dvije godine.

U tijeku su prijave igrača, a kao zanimljivost istaknimo da će se na Roko BP Cupu igrati s novom FIVB službenom loptom MIKASA VLS 300 što možda baš i neće oduševiti igrače koji je od milja zovu "jabulani". Uz atraktivne mečeve 30-ak najboljih odbojkaša u Hrvatskoj, posjetitelje očekuje i bogat zabavni program kao i vrijedne nagrade.

Roko BP Cup počinje u subotu 21.8. u 10 sati kvalifikacijskim utakmicama nakon kojih će 8 najboljih parova ući u glavni turnir s dvostrukim repasažem (početak između 14 i 15 sati). Nedjelja je rezervirana za nastavak glavnog turnira, a finale Roko BP Cupa 2010. će se igrati u 18 sati.

Dodajmo kako je za najbolje igrače na turniru osiguran i bogat novčani fond, ali ono što ovaj turnir čini posebnim jest činjenica da je sudionicima glavnog turnira osiguran besplatan smještaj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!