Ostali sportovi

16 parova u borbi za Roko BP Cup

Igor Dragozetić • petak, 20.08.2010.
16 parova u borbi za Roko BP Cup
Foto: Davor Sajko

Odbojkaški tereni Caffe Bara Ulika na plaži Debij u Puntu na otoku Krku spremni su za 4. izdanje Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku Roko BP Cup u organizaciji vodećeg sportskog internet dnevnika Sportnet.hr-a.

Među 16 prijavljenih parova veliki je broj osvajača turnira širom Hrvatske. Za najveće favorite Roko BP Cupa slove Krešimir Perić i Grga Trimčevski, iskusni zagrebački dvojac koji iza sebe ima mnoštvo osvojenih turnira među njima i turnire Sportnet Cupa na Krku. Podsjetimo, Krešimir Perić je prije mjesec dana s Željkom Nojićem osvojio Dunat, a s Darkom Nojićem prošlogodišnje izdanje turnira u Puntu. Osim toga, Perić je 2008. godine s Križanovićem osvojio i Dunat i Punat.

Spomenuta braća Nojić koje ćemo također gledati u Puntu zasigurno će biti velika prijetnja Periću i Trimčevskom. Osim njih, listu onih koji mogu otići do kraja ovogodišnjeg Roko BP Cupa u Puntu nastavlja par Matija Brlas i Ivor Božić koji su osvojili 3. mjesto na Dunatu sredinom srpnja, a trenutno su vodeći u ukupnom poretku ONP prvenstva.

Jedan od najboljih slovenskih odbojkaša na pijesku Jure Peter Bedrač će također na Krku s Matijom Gracinom tražiti svoju priliku kao i još jedan slovenski par, Novak / Kramar. Ne zaboravimo ni osječanina Daria Šoša kojem boravak u Puntu neće biti samo dio godišnjeg odmora. Od mlađih igrača ne smijemo izostaviti Opatijca Ivana Đorđevića koji je prošle godine s Darijom Garačom slavio na Dunatu, ali i tijesno izgubio u finalu Punta s Nikšom Dellorcom protiv Uzelca i Gracina.

Od ostalih parova na Roko BP Cupu svoju priliku će tražiti i Brozić/Tota, Mudrovćić/Ravnjak, Pervan/Pervan, Rogić/Kaštelac, Rogić/Simon, Dolenec/Sulc i Vujnović/Mikuličić.

Roko BP Cup počinje u subotu 21.8. u 10 sati kvalifikacijskim utakmicama koje će iznjedriti osam najboljih parova koji će ući u glavni turnir s dvostrukim repasažem (početak između 14 i 15 sati). Nedjelja je rezervirana za nastavak glavnog turnira, a finale Roko BP Cupa 2010. će se igrati u 18 sati.

Istaknimo da će se na Roko BP Cupu igrati s novom FIVB službenom loptom MIKASA VLS 300 što možda baš i neće oduševiti igrače koji je od milja zovu „jabulani“. Uz atraktivne mečeve 30-ak najboljih odbojkaša u Hrvatskoj, posjetitelje očekuje i bogat zabavni program kao i vrijedne nagrade.

Na kraju dodajmo kako je navedeni sportski projekt nastavak višegodišnjeg uspješnog organiziranja turnira u odbojci na pijesku Sportnet Cupa koji je premijerno izdanje doživio 2002. godine na plaži Dunat u Krku te je iz godine u godinu napredovao po pitanju organizacije i kvalitete natjecateljskog kadra.

Turnir u Puntu je, jednom 2008. i dvaput 2009., godine okupio najbolje hrvatske igrače odbojke na pijesku, reprezentativce i natjecatelje iz susjednih zemalja. Upravo je turnir u Puntu, kojim je ujedno i završena posljednja natjecateljska sezona odbojke na pijesku, proglašen i najboljim turnirom od strane natjecatelja u protekle dvije godine.

Sve navedeno ne bi bilo moguće realizirati bez prijatelja odbojke na pijesku pa ih ovom prigodom predstavljamo i zahvaljujemo im:
Zlatni sponzori: Roko proizvodi, BP Prosciutti, Primorsko-goranska županija i Caffe bar Ulika
Srebrni sponzori: Erste Klub, Pivka i Special
Brončani sponzori: Turistička agencija Sunset, Turistička zajednica općine Punat, Belica, Frigomatik, Autoprijevoz Manzoni, Plaža Malinska – izdvojeni pogon Punat i Specijalistička ginekološka ordinacija Gržančić
Službeno pivo: Becks
Službena voda: Jana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!