Ostali sportovi

Pannonian Challenge - četvrti dan

Sportnet • ponedjeljak, 23.08.2010.
Pannonian Challenge - četvrti dan

Posljednji, ali ne manje zanimljiv dan Pannonian Challengea protekao je u znaku BMX-a i MTB-a na dirt-u. Cijeli se događaj iz skate parka preselio u šumicu na lijevoj obali Drave.

Dan je započeo MTB kvalifikacijama za disciplinu 4Xcross koja se ove godine po prvi put vozila u Osijeku. Šesnaestorica vozača prošla su kvalifikacije te nastavila voziti u 4Xcross disciplini. Natjecala su se 4 vozača u 4 skupine, te su dvojica najboljih iz svake skupine vozila 2 polufinalna kruga.

Naposljetku, u finalu je pobijedio Jerry Tomas (Maribor, Slovenija) i osvojio 1000 eura. Drugi je bio Damian Siriki (Olomogc, eka) koji je kući ponio 600 eura, a treći je, s nagradom od 400 eura, bio Filip Flisar (Maribor, Slovenija).

Događaj se preselio dalje u šumicu, na ekstremniju stazu za BMX i MTB dirt vratolomije. Atmosferu je dodatno zagrijavao osječki bend High Voltage, uz čiji su rokerski ritam BMX i MTB vozači pokazivali brojnoj publici svoje najbolje trikove.

Budući da su samo šestorica BMX vozača "preživjela" subotnju zabavu naših organizatora, BMX dirt contest nije se održao, ali su Igor Vukadinović (Osijek), Jurica Barač (Osijek), Senad Grošić (Beć, Austrija), Bobo Ujvari (Budimpešta, Mađarska), Danny Josa (Budimpešta, Mađarska) i Balazs Ivanfi (Budimpešta, Mađarska) publici priuštili odličnu zabavu te međusobno podijelili nagradu od 2000 eura predviđenu za tri najbolja vozača u, nažalost, neodržanom BMX dirt contestu.

U MTB dirt contestu nastupila su šestorica vozača iz Hrvatske i Češke koji su vozili tri natjecateljska kruga na temelju kojih su suci Senad Grošić, Igor Vukadinović i Jurica Barać, suglasno s publikom, na pobjednička mjesta postavili tri Čeha. Tomas Zejda (Trebi, Češka), Damian Siriki (Olomogc, Češka) i Jan Netrval (Klatovy, Češka) osvojili su prvo, drugo i treće mjesto s nagradama od 1000, 600 i 400 eura.

Contest u šumici završio je kategorijom "Best trick MTB" koja nam je donijela dva pobjednika: na prvi Pro MTB vozač Mislav Mironović (Zagreb) podijelio je prvo mjesto sa Čehom Tomasom Zejdom.

Pannonian Challenge 11 svečano se zatvorio u dvoritu bivšeg disco cluba Vega, začinjen svirkom osječkog benda Praxitensi.

Ovogodišnji Pannonian Challenge protekao je u znaku BMX-a budući da je nastupila jedna od največih zvijezda BMX današnjice: trostruki svjetski prvak Daniel Dhers koji je smjestio Osijek u top tri destinacije te sa sigurnošću potvrdio svoj dolazak sljedeće godine.

PCXI potvrdio je svoj ugled najvećeg i najboljeg natjecanja u ekstremnim sportovima u našoj regiji. Potpomognut brojnim volonterima, organizacijski je tim odradio najveći Pannonian Challenge do sada, ugostio brojne svjetske zvijezde i zabavio publiku i natjecatelje izvrsnim sportskim i glazbenim programom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!