Ostali sportovi

Perić i Trimčevski pokorili Punat

Sportnet • ponedjeljak, 23.08.2010.
Perić i Trimčevski pokorili Punat

Zagrepčani Krešimir Perić i Grga Trimčevski pobjednici su 4. Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku "Roko BP Cup" koji se ovog vikenda održao na terenima Beach Bara "Ulika" u Puntu na otoku Krku. Za igrača turnira proglašen je još jedan Zagrepčanin Darko Nojić.

Prekrasno vrijeme, odlična atmosfera i vrhunska odbojka na pijesku obilježili su drugi dan "Roko BP Cupa", međunarodnog turnira u odbojci na pijesku koji se treću godinu zaredom održava u Puntu. Nakon subotnjih kvalifikacija u nedjeljnom razigravanju je ostalo 8 parova koji su igrali po "dvostrukom repasažu" što znači da si parovi nisu smjeli priuštiti više od jednog poraza ukoliko su željeli do finala.

Najbolje su se tijekom jutra snašli slovensko-hrvatska kombinacija Jure Peter Bedrač i Matija Gracin koji su bez poraza došli do finala. Na tom putu su čak u tri seta bili bolji od Perića i Trimčevskog koji su zbog tog poraza sljedeću priliku tražili u repasažu.

Najugodnije iznenađenje tog istog repasaža su bili Tomislav Mudrovčić i Krunoslav Ravnjak koji su "skinuli" treće nositelje turnira Matiju Brlasa i Ivora Božića. Ipak, u utakmici za ulaz među tri najbolja para bolji od njih su bila braća Nojić, Darko i Željko, s 2:0 u setovima (21:10, 21:15).

S obzirom da su Bedrač i Gracin već ranije osigurali finale, braća Nojić i Perić/Trimčevski su morali međusobno odlučiti tko će im se pridružiti. Iako se očekivao neizvjestan susret, Perić i Trimčevski su se lako u dva seta obračunali s Nojićima (21:18, 21:15).

Na kraju je ostala još samo jedna utakmica – finale "Roko BP Cupa". Bila je to prava prilika da se Perić i Trimčevski osvete Bedraču i Gracinu za raniji poraz. Upravo im je to i pošlo za rukom. Slavili su 2:0 u setovima (21:15, 21:19).

Unatoč ne baš lijepoj slici koja prati hrvatsku odbojku, turnir u Puntu je uz vrhunske hrvatske i slovenske igrače odbojke na pijesku i veliki broj gledatelja tijekom dva dana dokazao da za odbojku na pijesku ima želje, interesa i da mnogi u tome uživaju.

Još jednom podsjećamo kako je navedeni sportski projekt, "Roko BP Cup" nastavak višegodišnjeg uspješnog organiziranja turnira u odbojci na pijesku Sportnet Cupa koji je premijerno izdanje doživio 2002. godine na plaži Dunat u Krku te je iz godine u godinu napredovao po pitanju organizacije i kvalitete natjecateljskog kadra.

Turnir u Puntu je, jednom 2008. i dvaput 2009., godine okupio najbolje hrvatske igrače odbojke na pijesku, reprezentativce i natjecatelje iz susjednih zemalja. Upravo je turnir u Puntu, kojim je ujedno i završena posljednja natjecateljska sezona odbojke na pijesku, proglašen i najboljim turnirom od strane natjecatelja u protekle dvije godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!