Ostali sportovi

Na zlatni izazov djevojaka dečki odgovorili srebrom

Sportnet • utorak, 25.01.2011.
Na zlatni izazov djevojaka dečki odgovorili srebrom

Četvrti dan natjecanja na Svjetskom atletskom prvenstvu na Novom Zelandu, bio je posvećen muškarcima.

Jutarnji program otvorio je Branimir Budetić skokom udalj – prvom od pet disciplina petoboja (ostale discipline su: bacanje koplja, 100m, bacanje diska i 1.500m) i nagovijestio borbu za medalju.

Za to vrijeme Darko Kralj (kategorija 42 - natkoljenična amputacija; AKOSI Grubišno Polje) je krenuo u dvoboj s Rusom Narožnjim Maksimom za kojega je do danas bio nepobjediv.

Međutim, 9-mjesečna Darkova sanacija ozljede iz Bangalorea ostavila je traga i na kraju je Rus bio prvi sa 14,23m, Darko drugi sa 14m a treći je bio Lombarard Fanie iz Južne Afrike s 13,17m.

Mnogo se više očekivalo od Mladena Tomića (AKOSI AGRAM Zagreb) u istoj kategoriji, koji je bio tek šesti s rezultatom od 11,87m. Trener obadvojice bacača je Ivan Ivančić.

Oko 19 sati, poslije 10 sati boravka na stadionu u društvu trenera Ante Pavkovića, Branimir Budetić (kategorija B2 – visoka slabovidnost; AKOSI AGRAM Zagreb) je u dosta neizvjesnoj završnici osvojio drugo mjesto s 3.209 bodova iza Južnoafrikanca Hiltona Keitha Langerhovena - 3.308 bodova, a treći je bio Nijemac Thomas Ulbricht s 3.046 bodova.

Od jučerašnjih rezultata treba spomenuti Boru Rađenovića (kategorija 57 – baca iz stolice; AKOSI AGRAM Zagreb) koji je svojim novim osobnim rekordom bacio kuglu na daljinu od 13,60m i osvojio peto mjesto, a peto mjesto osvojila je i debitantica u reprezentaciji Marija Vidaček (kategorija B2 –visoka slabovidnost; AKOSI AGRAM Zagreb) sa svojim novim osobnim rekordom u bacanju koplja od 30,67m. Denis Slunjski (niski rastom – kategorija 40; AKOSI AGRAM Zagreb) bio je deveti u bacanju kugle s 9,35m.

Sa dva zlata i dva srebra naša reprezentacija trenutno se nalazi na 16. mjestu na svijetu u konkurenciji 77 zemalja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!