Nogomet

Križanac: "Hajduk me nije poštovao"

Bernard Jurišić • utorak, 25.01.2011.
Križanac: "Hajduk me nije poštovao"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ivica Križanac proljeće će igrati u HNL-u, ali ne u Hajduku nego u - Splitu! Iako se očekivalo da će se danas Hajduk i bivši reprezentativac dogovoriti o suradnji, dogovor je propao, a Križanac se s Poljuda okrenuo Parku mladeži...

RNK Split dobio je veliku bitku protiv "starijeg brata" s Poljuda. Ivica Križanac proljetni dio sezone provest će u Splitu i u HNL-u, ali ne u Hajduku nego u Spliu!

Danas poslijepodne bila je zakazana posljednja runda dogovora između Hajduka i bivšeg reprezentativca, na kojoj se očekivalo da se "oslužbeni" inicijalni dogovor, a Križanac priključi Vučevićevoj momčadi za pripreme u Turskoj. No, do dogovora nije došlo, a Križanac je samo sat vremena kasnije sve dogovorio s Hajdukovim gradskim rivalom s Parka mladeži.

Priča ide ovako. Na prvom inicijalnom sastanku između Križanca i predstavnika Hajduka, splitski klub ponudio mu je godišnju gažu od 300.000 eura netto, što je Križanac prihvatio. Danas je trebao biti potpisan ugovor, no pred 32-godišnjeg Omišanina je stavljen papir na kojemu piše 300.000 eura - brutto. Igrač je odbio i objasnio zašto.

"Nisam uvjetovao svoj dolazak u Hajduk nikakvom cifrom, nisam tražio da budem najplaćeniji igrač u svlačionici, čak sam ponudio i da se moja plaća uvjetuje brojem odigranih utakmica. Dogovorili smo se, no kad je sve stavljeno na papir, Hajduk je odjednom ponudio nešto drugo. Nije stvar u novcu, stvar je u principu i poštovanju dogovorenog", potvrdio je Križanac večeras.

Odmah nakon što se dignuo sa stola gdje su bili Hajdukovi "pregovarači", Križanca je na razgovor pozvao sportski direktor Splita Nenad Pralija, koji mu je u tandemu s predsjednikom kluba Slavenom Žužulom pondio višestruko manju cifru od Hajdukove. Križanac je prihvatio ponudu, rukovao se sa Žužulom i sve je bilo riješeno.

Nakon toga, Križancu je zazvonio mobitel, a s druge strane je bio Hajduk. "Stariji brat" pozvao je Križanca da se vratio na Poljud i potpiše ugovor na dogovorenih 300.000 eura netto, no bilo je kasno. Danu riječ "mlađem bratu" iz Parka mladeži Križanac nije htio pogaziti.

Hajduk je tako zbog neodlučnosti i razlike između netta i brutta izgubio potencijalno veliko pojačanje, a Split dobio "poklon s neba". Ivica Križanac bit će predstavljen u Parku mladeži u srijedu u 11 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
 • matbaric26.01.2011. u 12:29
  Da da ma Kerum ne zna ni za sebe, trebalo bi Fani pitat
  matbaric
 • ramelow26.01.2011. u 08:40
  WTF... Stvarno, ako je ovako bilo onda treba strijeljati sve one koji su pregovarali u ime Hajduka
  ramelow
 • vaan6926.01.2011. u 08:26
  Kerum da je čovijek dao bi otkaze svima u upravi zbog ovog propusta! Koji levati ccccccccccccccccccccccc
  vaan69
 • taurus4526.01.2011. u 04:10
  Nevjerovatno što učiniše od ponosa Dalmacije!Gadovi kapitalistički !!! Samo dokazaše da su stoka sitnog zuba.Ali neka,neka kradu i opustoše i oskrnave sve.Jedino nakon toga može doći do promjena i uopće ih se ne bojim.Ovo možda stvarno Bog hoće;da za 100 godina postojanja dotaknemo dno.Nakon toga... [više na forumu]
  taurus45
 • CROSvabo26.01.2011. u 02:33
  ma, 12.2., lipo svi navijači hajduka se skupe navečer, jedno 100.000 ljudi, koji su mislili doć na proslavu, dođe se s bakljama,, sve zapali, zapali statut, prostorije kluba, sve igrače, trenera, sve ove iz uprave da ne dočekamo ovo na naš 100. rođendan..... O Bože, kako nam se rugaš, rugaš na... [više na forumu]
  CROSvabo