Tenis

Tenis u kolicima u središtu Zagreba

Sportnet • utorak, 24.05.2011.
Tenis u kolicima u središtu Zagreba

Teniski klub Sirius u sklopu 10. Festivala jednakih mogućnosti organizira prezentaciju tenisa u kolicima.

Uz prezentaciju, održat će se i promocija međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Arcotel – Rezidencija 55 Open 2011, koji će se od 23. do 26. lipnja održati na teniskim terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom Velesajmu.

Kroz kratko druženje, igrači Siriusa približit će ovaj sport javnosti, a prezentacija će se održati ove srijede, 25. svibnja, s početkom u 18 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Arcotel – Rezidencija 55 Open 2011 dio je NEC Wheelchair Tennis Toura i jedan od ukupno 173 turnira koji će se odigrati ove sezone. Turnir je ranga ITF 3 Series s nagradnim fondom od 10.000 $ i uspješan je nasljednik Croatia Opena 2010, održanog prošle godine.

Tenis u kolicima jedan je od najpopularnijih i najmasovnijih sportova za osobe s invaliditetom na svijetu. Organizacijom ovog događaja, želja je da se hrvatskoj javnosti skrene pozornost da i osobe s invaliditetom mogu uživati u natjecateljskom tenisu. Sport je stoga jedan od načina na koji se oni mogu aktivirati te potencirati svoje talente i mogućnosti i na taj se način što uspješnije uključiti u svakodnevni život.

Zbog toga, organizatori su uputili poziv Zagrepčanima da im se u srijedu pridruže na Trgu i upoznaju tenis u kolicima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Tenis
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!