Tenis

Počinje Arcotel - Rezidencija 55 Open 2011

Ana Legradi • srijeda, 15.06.2011.
Počinje Arcotel - Rezidencija 55 Open 2011

U organizaciji teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 23. do 26. lipnja ove godine održati Arcotel - Rezidencija 55 Open 2011, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir će se održati na teniskom terenu Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Priliku za naslov tražit će ukupno 40 natjecatelja i natjecateljica.

Pravila

Tenis u kolicima prati pravila klasičnog tenisa, a koja je odredio ITF s razlikom da su tenisačima u posebnim sportskim kolicima dozvoljena dva odskoka loptice. Kako bi se mogao natjecati igrač mora imati medicinski dijagnosticiran trajni invaliditet koji za rezultat ima trajno oštećenje donjih ekstremiteta.

Turnir je ranga ITF3 Series s nagradnim fondom od 10 tisuća dolara i uspješan je nasljednik Croatia Open 2010. Arcotel - Rezidencija 55 Open 2011 dio je NEC Wheelchair Tennis Toura i jedan od ukupno 173 turnira koji će se odigrati ove sezone.

Primarni ciljevi NEC Wheelchair Tennis Toura su povećanje svijesti o osobama s invaliditetom u cijelom svijetu i osiguranje tisućama soba s invaliditetom da se natječu na turnirima organiziranim na najvišoj mogućoj razini. Također pruža priliku da se športašima u kolicima daje zasluženo priznanje kao vrhunskim športašima.

Najbolje rangirani natjecatelj na turniru je Mazzei Fabian iz Italije koji je trenutno 22. igrač na svjetskoj ITF rang listi. Najbolje rangirana natjecateljica je Britanka Louise Hunt koja se nalazi na 20. mjestu prema svjetskoj ITF rang listi.

Natjecatelji

Na ovom međunarodnom turniru će sudjelovati ukupno 31 natjecatelj i devet natjecateljica iz Hrvatske, Austrije, Italije, Češke, Slovačke, Švedske, Danske, Turske, Velike Britanije i Njemačke.

Hrvatsku će na ovom prestižnom natjecanju predstavljati osam igrača. Dražen Mikšić na turnir dolazi kao 122. na ITF rang listi. Pridružit će mu se Jozo Miloš, Tomo Čavar, Željko Kladarić, Anto Joskić i Mario Sosnik. Iz redova teniskog kluba Sirius na turniru će nastupati Ninoslav Krsnik i Kristijan Trupković.

U muškoj konkurenciji četvero najbolje plasiranih prema ITF-ovoj rang ljestvici će biti nositelji turnira. U ženskoj konkurenciji dvije najbolje plasirane igračice će ponijeti titulu nositeljica. Osim po nagradnom fondu turnir je ove godine jači i po renkingu igrača. Tome u prilog ide i činjenica da prošlogodišnji osvajač turnira Miroslav Brychta ove godine neće biti nositelj jer se nalazi na 57. mjestu ITF-ove rang liste što ga trenutno svrstava na petoplasiranog natjecatelja na turniru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!