Tenis

Mijačika i Faber bez kapi znoja

Maja Giljanović • srijeda, 22.06.2011.
Mijačika i Faber bez kapi znoja

Ani Mijačika i Tea Faber nisu se ozbiljno ni zagrijale protiv Zuzane Zločove i Viktorije Jorjoliani. Mijačika je protiv Slovakinje u prvom kolu 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Lenzerheideu ispustila dva gema, a Faber je na otvaranju 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Izmiru Gruzijku provozala na biciklu.

Kao od šale osminu finala na 25.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Lenzerheideu i na 10.000 $ vrijednom ITF Futuresu u Izmiru izborile su Ani Mijačika i Tea Faber.

Viktoriji Jorjoliani nastup u Izmiru bio je tek treći put da se okušala na seniorskim turnirima, a početak karijere 16-godišnjakinje teško da može biti trnovitiji. Početkom svibnja Andrea Istrate ju je u kvalifikacijama u Istanbulu pobijedila 6:0, 6:0, tjedan dana poslije u novim kvalifikacijama Istanbulu živu glavu protiv Liu Min je spasila u zadnji čas (0:6, 1:6), a sada je i od Faber doživjela da se provoza na biciklu (0:6, 0:6).

21-godišnju Zagrepčanku (1128.) u osmini finala čeka vršnjakinja i više nego dvostruko bolje rangirana Jevgenija Paškova. Ruskinja je 505. igračica svijeta, u prvom je kolu Alessiju Camplone pobijedila 6:2, 6:3, a protiv Faber dosad nije igrala.

susret prvog kola parova Faber i Idil Haciraifoglu protiv trećih nositeljica sestara Hulije i Luftiye Esen tek moraju odigrati.

Mijačika je odradila dvostruki program i ispustila ukupno pet gemova. U prvom kolu pojedinačnog turnira Tučepljanka (295.) je samo 55 pozicija slabije rangiranu Zuzanu Zločovu nakon Vinkovaca prije dvije godine (6:4, 6:2) pobijedila i u njihovom drugom međusobnom susretu, ovog puta još i brže i lakše (6:1, 6:1) i izborila osminu finala protiv bolje iz susreta između sedme nositeljice Stephanie Vogt iz Lihtenštajna i Bosanke Sandre Martinović.

U prvom kolu parova Mijačika i Amra Sadiković su povele 3:0 u prvom setu kad su im Mateja Kraljevic i ozlijeđena Sarah Moundir predale, a u četvrtfinalu ih čekaju četvrte nositeljice Andrea Koch-Benvenuto i Zločova.

Nakon Matee Čuture u prvom i Kristine Bekavac u drugom kolu kvalifikacije 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Nišu nije prošla ni Ivana Filipi. 19-godišnjakinja je nakon 3:6, 7:5, 6:1 protiv Danijele Tomić u trećem kolu od Marte Stojanović izgubila 4:6, 1:6.

Dvije Hrvatice izravno su u glavnom turniru: Ema Mikulčić u prvom kolu igra protiv Dalije Zafirove, a Ivana Klepić protiv prve nositeljice Ane Jovanović. Klepić je prijavila i parove, 20-godišnjakinja i četiri godine mlađa Srpkinja Natalija Kostić u prvom kolu odmaraju, a u četvrtfinalu idu na druge nositeljice Izabelu Šinjikovu i Juliju Stamatovu.

Lenzerheide, 1. kolo:
MIJAČIKA (Hrvatska) - Zločova (Slovačka) 6:1, 6:1

1. kolo parova:
MIJAČIKA/Sadiković (Hrvatska/Švicarska) - Kraljevic/Moundir (Švicarska) 3:0 predaja Kraljevic i Moundir

Izmir, 1. kolo:
FABER (Hrvatska) - Jorjoliani (Gruzija, q) 6:0, 6:0

Niš, 3. kolo kvalifikacija:
FILIPI (Hrvatska) - Stojanović (Srbija) 4:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!