Tenis

Mijačika u četvrtfinalu i polufinalu

Maja Giljanović • petak, 24.06.2011.
Mijačika u četvrtfinalu i polufinalu

Ani Mijačika je na 25.000 $ vrijednom ITF Challengeru u švicarskom Lenzerheideu preko sedme nositeljice Stephanie Vogt izborila četvrtfinale u pojedinačnoj, a s Amrom Sadiković preko četvrtih nositeljica Koch-Benvenuto i Zločove polufinale u konkurenciji parova.

Nakon što je prije mjesec dana u Gradu ispala u kvalifikacijama (Caregaro) Ani Mijačika je pronašla formu. 24-godišnjakinja je u Mariboru izborila četvrtfinale (Bona), u Campobassu je dogurala do polufinala (Knapp je na koncu predala bez borbe), a jedno je kolo prošla i u Padovi prošlog tjedna (kasnija pobjednica Mladenovic zaustavila ju je sa 7:5 u trećem setu).

U Lenzerheideu Zuzanu Zločovu je u prvom kolu pobijedila 6:1, 6:1, a set nije izgubila ni protiv Stephanie Vogt. Otpor sedme nositeljice slomila je sa 7:5 u prvom setu, u drugom je Vogt uzela još samo dva gema.

295. igračica svijeta u četvrtfinalu čeka bolju iz susreta između Stephanie Vögele i Xenie Knoll. Prije nego je kiša poremetila planove pva nositeljica Vögele dobila je prvi set (6:2).

Mijačika gura i u turniru parova. Nakon što su im Kraljevic i Moundir u prvom kolu predale Tučepljanka i Amra Sadiković u četvrtfinalu su izbacile četvrte nositeljice Andreu Koch-Benvenuto i Zločovu i izborile polufinale protiv drugih nositeljica Anais Laurendon i Vogt.

Treće nositeljice Marija Abramović i Laura Thorpe u polufinalu su 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Rimu izgubile od Veronice Cepede Royg i Paule Ormachee (4:6, 4:6), Tea Faber u osmini finala 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Izmiru od četvrte nositeljice Jevgenije Paškove (2:6, 0:6), a Ema Mikulčić u osmini finala Futuresa u Nišu od treće nositeljice Vivien Juhašove (7:6, 4:6, 2:6).

Lenzerheide, osmina finala:
MIJAČIKA (Hrvatska) - Vogt (Lihtenštajn, 7) 7:5, 6:2

Četvrtfinale parova:
MIJAČIKA/Sadiković (Hrvatska/Švicarska) - Koch-Benvenuto/Zločova (Čile/Slovačka, 4) 6:1, 6:4

Rim, polufinale parova:
ABRAMOVIĆ/Thorpe (Hrvatska/Francuska, 3) - Cepede Royg/Ormachea (Paragvaj/Argentina) 4:6, 4:6

Izmir, osmina finala:
FABER (Hrvatska) - Paškova (Rusija, 4) 2:6, 0:6

Niš, osmina finala:
MIKULČIĆ (Hrvatska) - Juhašova (Slovačka, 3) 7:6(5), 4:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!