Ostali sportovi

Vištica sjajan u Ironman triatlonu

Mario Glasnović • ponedjeljak, 11.07.2011.
Vištica sjajan u Ironman triatlonu

U nedjelju je održana legendarna triatlon utrka u Ironman seriji. Njemački grad Roth bio je poprište zanimljivog susreta u kojem su postavljeni novi rekordi. Sjajan rezultat ostvario je hrvatski predstavnik Andrej Vištica koji je osvojio šesto mjesto. Nijemac Raelert u muškoj konkurenciji i Britanka Wellington kod žena ostvarili su povijesne rezultate.

Odlične vijesti dolaze iz njemačkog grada Rotha gdje je u nedjelju održana triatlon utrka u Ironman seriji. Utrka Challenge Roth se sastojala od tri dijela, 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i na kraju maratonska utrka od 42 kilometara trčanja.

Hrvatski predstavnik Andrej Vištica ostvario je sjajan rezultat na utrci. Član Triatlon kluba Zagreb osvojio je šesto mjesto u ukupnom poretku s vremenom 8:19:19. Plivačku dionicu od 3.8 km prešao je u vremenu 53:18, vožnju biciklom od 180 kilometara odvozio je u vremenu 4:29:15, a nakon toga je trčao maraton s rezultatom 2:52:54.

Legendarnu utrku obilježila su dva sjajna rezultata. Nijemac Andreas Raelert koji je član triatlonskog kluba Fiko iz Rostocka ostvario je najbolje vrijeme u povijesti. Utrku koja se sastojala od tri dijela prošao je za rekordnih 7:41:33, a iza njega su ostali Nijemac Sebastian Kienle i Nizozemac Keegan Williams.

U ženskoj kategoriji, također s rekordnim vremenom, slavila je Britanka Chrissie Wellington s vremenom 8:18:13. Na drugom mjestu je Njemica Julia Wagner, a treća je Australka Rebelah Keat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!