Nogomet

Georgievski ostaje na Šubićevcu

Ivana Jurica • srijeda, 13.07.2011.
Georgievski ostaje na Šubićevcu
Foto: Ivana Jurica

Čitav protekli tjedan Šibenikov nogometaš Daniel Georgievski proveo je na Cipru, u potrazi za novim angažmanom. Imao je ponude dva kluba, no, na kraju je ipak odlučio odbiti obje ponude i nastaviti s igranjem na Šubićevcu i drugu sezonu za redom.

“Na Cipar sam krenuo zbog ponude novog prvoligaša Derinye. Nakon prvog treninga trener je bio vrlo zadovoljan i sa mnom, ali i sa još jednim hrvatskim igračem, Robertom Alvižom, mojim bivšim suigračem iz Međimurja. Međutim, odgađali su s potpisom ugovora, a u međuvremenu se javio još jedan ciparski klub, s boljom ponudom i otišao sam tamo na pregovore“, pojasnio je Georgievski zbog čega je odbio ponudu novog ciparskog prvoligaša.

Rukavina darivao Školu nogometa

Na službenoj stranici šibenskog prvoligaša objavljeno je kako je nekadašnji igrač kluba sa Šubićevca Ante Rukavina još jednom darivao Školu nogometa u kojoj je i sam napravio prve nogometne korake. Rukavina je još jednom najmlađim članovima matičnog kluba poslao dresove i lopte. Hvale vrijedna gesta Šibenčanina koji trenutno brani boje zagrebačkog Dinama.

Uputio se potom u novi klub, Ethnikos, koji je također bio zainteresiran za njegov dolazak: „Već nakon prvog treninga trener je rekao da ostajem. Poslije par dana otišao sam na razgovor s trenerom i predsjednikom kluba. Oni su ponudili svoje uvjete, rekli mi da se vratim u Hrvatsku, razmislim o ponudi i javim im što sam odlučio. Ja sam imao svoje uvjete i prije nego sam krenuo na put, minimum ispod kojeg nisam želio ići. S nogometne strane bio sam zadovoljan, no, s uvjetima, i to ne samo financijskim, nisam bio zadovoljan, pa sam odbio i tu ponudu i odlučio ostati u Šibeniku“, pojasnio je Australac makedonskih korijena.

“Moram posebno zahvaliti Aleksandru Balogu. Čovjek je legenda. Zahvaljujem mu na svemu što je napravio za mene u tih sedam ciparskih dana. Zahvaljujem se i Šibeniku, predsjedniku Pauku, direktoru Karađoli i treneru Lokici, koji su mi dali priliku da u sedam dana pokušam napraviti transfer“, naglasio je Georgievski.

Odmah po povratku s Cipra Georgievski se ponovno priključio treninzima Šibenika. Na ovoljetnim priprema u dvije utakmice na Šubićevcu, protiv Širokog Brijega i Zrinjskog, bio je zasigurno jedan od najboljih igrača u momčadi. Ako i dalje nastavi tako, nema spora da su Šibenčani dobili igrača koji može itekako doprinijeti uspjehu kompletne momčadi u novom prvenstvu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nestashko13.07.2011. u 22:21
    zaboli njega za šibenik.. da je na cipru bila dobra para, ne bi ni javio da se ne vraća..
    nestashko