Ostali sportovi

Blanka jubilej lovi i u Eberstadtu

Maja Giljanović • subota, 16.07.2011.
Blanka jubilej lovi i u Eberstadtu
Foto: Bruno Karadža

Europska i dvostruka svjetska prvakinja uzastopce i na otvorenom i u dvorani Blanka Vlašić u subotu će od 14:30 sati nastup u Eberstadtu pokušati zasladiti posebnim dodatkom, u EberfürstAreni na 33. izdanju tradicionalnog skakačkog mitinga Splićanka želi po 100. put miting završiti na visini iznad dva metra. Na jubilej čeka od Splita, na Rivi je 99. put skočila iznad čarobne granice, u Lausannei je šest dana poslije zapela na 1,90 m, a u Birminghamu je pobijedila s 1,99 m.

Šest dana nakon AVIVA mitinga u Birminghamu, treće pobjede sezone u Dijamantnoj ligi i pete ukupno (Šangaj, Rim, Casablanca, Split) Blanka Vlašić u subotu od 14:30 sati nastupa na 33. izdanju tradicionalnog skakačkog mitinga u Eberstadtu.

Splićanka priželjkuje treću sreću: kad je na Rivi 26. lipnja preskočila 2,00 m jubilarni 100. miting preko dva metra priželjkivala je i u Lausannei šest dana poslije i u Birminghamu. Na Athletissimi je zapela na 1,90 m i zauzela tek šesto mjesto, a koliko god pobjeda s rekordom stadiona u Birmighamu bila slatka stigla je na visini od 1,99 m i jubilej je i dalje na čekanju.

Vezane vijesti

Blanka se prije polaska za 50-ak kilometara od Stuttgarta udaljeni Eberstadt oboružala antibioticima za borbu protiv viroze zbog koje joj suze oči, teže diše i osjeća blagu glavobolju, ali naglašava: "Nije ništa strašno, mislim da smo je uhvatili u optimalnom trenutku i ograničili štetu. Trebaju mi natjecanja, a plus je i što bih kući trebala odmah poslije natjecanja".

Blanka se tradicionalno ne opterećuje konkurencijom, ali oči bode odsustvo Ane Čičerove. Pobjednica Lausanne i drugoplasirana zbog jednog rušenja letvice na 1,99 m više od Blanke u Birminghamu svjetska vieprvakinja je započela s pripremama za prvenstvo Rusije i propušta Eberstadt.

Tu je zato viceprvakinja Europe i pobjednica New Yorka koja je na Randall's Islandu Blanki zadala prvi poraz u Dijamantnoj ligi nakon devet pobjeda uzastopce (sedam u prošloj sezoni, Šangaja i Rima u 2011.) Emma Green-Tregaro, ali i jedna Ruskinja koja se još nije povukla u ilegalu: Svjetlana Školina koja je prošle godine ovdje osvojila drugo mjesto iza lokalne ljubimice Ariane Friedrich.

Za podij konkurira i Ruth Beitia, a na zaletištu će se pojaviti i Svjetlana Radzivil, Marina Aitova, Ebba Jungmark, Raffaella Lamera, Doreen Amata, Stine Kufaas, Meike Kröger i Elizabeth Lamb.

Kod skakača prva zvijezda je europski viceprvak Ivan Uhov, najveći konkurenti su mu eurospki dvoranski viceprvak Jaroslav Baba i bivši svjetski prvak Donald Thomas, a prijavljeni su i Baniotis Konstandinos, Aleksej Dmitrik, prvak Njemačke Raul Spank, Tom Parsons, Martyn Bernard, Viktor Ninov, Silvano Chesani i Diego Ferrin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bukle22.08.2011. u 15:19
    Smiješna je ova obitelj Vlašić, samo plaču i seruckaju po novinama. http://www.dalmacijanews.com/Hajduk/View/tabid/88/ID/64565/Nikola-Vlasic-skupljao-lopte-na-Poljudu.aspx ova vijest je ipak vrh njihove želje za medijskin eksponiranjen. idioti
    Bukle
  • kaiserschmarrn16.07.2011. u 11:41
    ne znam kako bi joj antibiotici mogli pomoći za virozu, ali ajde...
    kaiserschmarrn