Rukomet

Hrvatski klubovi čekaju protivnike

Zvonka Keliš • četvrtak, 21.07.2011.
Hrvatski klubovi čekaju protivnike

Nakon što je održan ždrijeb Lige prvaka i prvakinja, u utorak će u Beču biti održan i ždrijeb europskih kupova. Svoje protivnike u šest europskih natjecanja saznat će i hrvatski klubovi.

Beč će u utorak u 11 sati ponovno biti domaćin ždrijeba europskih klupskih rukometnih natjecanja. Ždrijeb će odlučiti o prve dvije runde svih šest natjecanja čime će se saznati parovi Kupa EHF-a, Kupa pobjednika kupova te Challenge kupa u obje konkurencije. Hrvatska također ima svoje predstavnike u ovim natjecanjima.

U Kupu EHF-a u muškoj konkurenciji Hrvatska ima jednoga predstavnika, našički Nexe, koji je za ždrijeb druge runde svrstan u prvi bubanj. Za protivnika bi Nexe mogao dobiti makedonski Vardar, bjeloruski Minsk, crnogorski Mojkovac, ali i neki od turskih, čeških, grčkih i drugih klubova.

Prve utakmice druge runde Kupa EHF igrat će se 8. odnosno 9. listopada, dok su uzvrati na rasporedu tjedan dana kasnije. 16 pobjednika potom će zaigrati u trećoj rundi.

Kao i u Kupu EHF-a tako i u Kupu pobjednika kupova Hrvatska ima svog predstavnika. RK Poreč smješten je u drugi bubanj za ždrijeb treće runde. Svoju prvu utakmicu odigrat će 26. ili 27. studenog, dok će tjedan dana kasnije zaigrati u uzvratnoj utakmici. Pobjednici utakmica treće runde izborit će mjesto među 16 najboljih momčadi.

U ženskoj konkurenciji Hrvatska nema predstavnica u Kupu EHF-a, ali ni u Kupu pobjednika kupova.

Čak dva predstavnika Hrvatska ima u obje konkurencije u Challenge kupu. Rukometaši Bjelovara i Siscije svoj će put započeti u trećoj rundi, a u ždrijebu se nalaze u različitim bubnjevima. Prve njihove utakmice na rasporedu su 26./27. studenog, dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Kao i u Kupu pobjednika kupova, pobjednici utakmica treće runde osigurat će plasman među 16 najboljih klubova ovoga natjecanja.

Rukometašice Zeline i Lokomotive Zagreb hrvatske su predstavnice u ženskoj konkurenciji. Zelina se u Challenge kupu nalazi u drugoj rundi te u drugom bubnju ždrijeba. Lokomotiva je, pak, u trećoj rundi gdje u prvom bubnju čeka svog protivnika. Svoje prve utakmice u ovome natjecanju Lokomotiva će igrati 5. ili 6. studenog, dok su uzvrati na rasporedu tjedan dana kasnije. Pobjednici utakmica također će osigurati svoje mjesto među 16 najboljih momčadi ovoga Kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!