Ostali sportovi

Split Open 2011. okupio najbolje pjeskaš(ic)e

Sportnet • ponedjeljak, 15.08.2011.
Split Open 2011. okupio najbolje pjeskaš(ic)e

Završnica pojedinačnog prvenstva hrvatske odbojke na pijesku "Split Open 2011." podsjetila nas je zašto je ovo jedan od najzanimljivijih sportova današnjice. Naime, atraktivni sportski potezi, prekrasno vrijeme i dobra zabava privuklo je mnoštvo gledatelja na splitski Žnjan. Pobjednici turnira u ženskoj konkurenciji bili su Ivana Vukasović i Martina Šamadan koja je ujedno proglašena i najboljom igračicom, a u muškoj Nikša Dell`Orco i Pero Križanović koji je bio najbolji muški igrač.

Ovaj vikend, drugu godinu za redom, Klub odbojke na pijesku (KOP) Žnjan i KOP Split organizirali su ponajbolji turnir odbojke na pijesku u Hrvatskoj - SPLIT OPEN 2011. Od petka do nedjelje, za titulu najboljih odbojkaša u muškoj se konkurenciji borilo devet, a u ženskoj jedanaest parova.

Tribine su bile male za sve gledatelje koji su se skupili oko terena, a i vrijeme je bilo naklonjeno ovogodišnjem odbojkaškom spektaklu. Ženski par Daniela Žaja/Lenka Vukšić u teškom dvoboju za treće mjesto u tri seta pobjeđuju par Crnić/Žmire. Ta utakmica je bila izvrsna uvertira za samo finale u kojemu par Šamadan/Vukasović pobjeđuje Teu Jurić/Sandru Kamenjarin rezultatom 2:1 (21:14, 13:21, 15:11) i osvajaju Split Open 2011.

Kod muškaraca u dvoboju za treće mjesto Skorin/Nikolaus u neizvjesnoj završnici pobjeđuju par Ćosić/Glaurdić rezultatom 2:1. U samom muškom finalu popunjene tribine pljeskom su dočekale ponajbolje odbojkaša, što su igrači opravdali svojom atraktivnom igrom koja je u više navrata digla publiku na noge. Par Križanović/Dell`Orco dominantnom igrom dobiva finale u dva seta (23:21, 21:12) te se par Žaja/Polić morao zadovoljiti tek drugim mjestom.

Osim atraktivnih utakmica, gledatelji su sudjelovali u raznim nagradnim igrama i uživali u dobroj glazbi. Sponzori i donatori turnira bili su: Splitska banka, TV Jadran, OKI Split, Poglavarstvo grada Splita i Hrvatski savez odbojke na pijesku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!