Ostali sportovi

Biciklisti zatvorili Pannonian Challenge

Sportnet • ponedjeljak, 22.08.2011.
Biciklisti zatvorili Pannonian Challenge

Posljednji dan dvanaestog Pannonian Challenge-a odvio se u šumici na lijevoj obali Drave, gdje se brojna publika okupila kako bi nazočila natjecanju u vožnji BMX-a i Mountainbikea na tzv. dirt-u.

Nedjeljno je popodne bilo odlična prilika za opuštanje u hladu u ugodnoj atmosferi u šumici i uživanje u iznimno zanimljivom i neobičnom natjecanju vozača prepunom vratolomnih trikova. Sukladno međunarodnom karakteru Pannoniana, i u nedjelju su sudjelovali natjecatelji i gledatelji iz brojnih država, kao što su Slovenija, Mađarska, Češka, pa čak i SAD. Među brojnim natjecateljima istaknuli su se Hrvat Mislav Mironović, Slovenci Matej Stapić i Filip Flisar, Mađari Balázs Ivánfi i Viktor Bakó, Česi Jan Netrval i Damjan Siriški te Amerikanac Andrew Jackson.

Kategorijom "4X" započelo je natjecanje u kojemu su vozila po četiri vozača u četiri skupine te se u svakom krugu kvalifikacija biralo četiri najbolja vozača koja su vozila finale. U ovoj su kategoriji prva tri mjesta zauzeli Slovenci Matej Stapić, Filip Flisar i Boštjan Pisanec, dok je četvrto mjesto osvojio Čeh Damjan Siriški. Nagrade u ovoj kategoriji bile su 1000 eura za prvo mjesto, 700 eura za drugo, a 300 eura za treće mjesto.

Uslijedilo je natjecanje u vožnji BMX-a i Mountainbikea na dirtu. Vozači su neprestano izazivali iznenađenje, pljesak i navijanje publike trikovima koje su izvodili na ekstremnoj stazi te su svojim natjecateljskim duhom stvarali oštru konkurenciju među sobom. Ipak, samo su najbolji vozači osvojili prva mjesta: u kategoriji BMX Dirt pobjedu je odnio Balázs Ivánfi iz Mađarske, a u kategoriji Mountainbike Dirt prvo mjesto zauzeo je Jan Netrval iz Češke.

U BMX kategoriji drugo i treće mjesto zauzeli su Mađari Viktor Bakó i Bálint Szántó, dok je četvrti bio Amerikanac Andrew Jackson. U Mountainbike kategoriji drugo i treće mjesto zauzeli su Česi Jakub Vencl i Damjan Siriški, a četvrto mjesto zauzeo je Mislav Mironović iz Hrvatske. Najbolji natjecatelji osvojili su iznimno vrijedne novčane nagrade.

Foto: Tomislav Može

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!