Ostali sportovi

Daniel Dhers dominirao Pannonianom

Sportnet • nedjelja, 21.08.2011.
Daniel Dhers dominirao Pannonianom

Treći dan dvanaestog Pannonian Challengea bio je najspektakularniji dan ovogodišnjeg festivala ekstremnih sportova u Osijeku.

Svjetski poznati BMX vozači, među kojima su Daniel Dhers, Senad Grošić, Balázs Ivánfi i Bálint Szántó privukli su najveći broj posjetitelja do sada. Publika je u potpunosti preplavila ne samo tribine, nego i chill out zonu i kompletno srednjoškolsko igralište, odakle je na velikom LED zaslonu mogla pratiti događanja iz skate parka.

Natjecanje je započelo vožnjom BMX vozača amatera koji su vozili dva kruga kvalifikacija te zatim finale u kojemu je pobjedu odnio Mađar Ákos Németh iz Zalaegerszega. Drugoplasirani vozač bio je Ivan Srbiš iz Koprivnice, treće mjesto osvojio je Dino Džepina iz Rijeke, a četvrto Marin Ranteš iz Varaždina.

Pravi užitak za oči posjetitelja započeo je kvalifikacijama profesionalnih BMX natjecatelja. Voditelj Mario Petreković "Fizikalac" neumorno je animirao publiku koja je neprestano pljeskala, skandirala imena vozača te gotovo cijelo vrijeme bila na nogama.

Prvo od mnogobrojnih iznenađenja bio je Elvir Tabaković, mladi Osječanin koji svojom vespom putuje Europom. Svoje posljednje putovanje u Norvešku, pri kojemu je proputovao 10.000 km, završio je dolaskom na današnji Pannonian Challenge, kako bi pozdravio publiku i natjecatelje te podržao cjelokupan događaj.

Osječani su pripremili iznenađenje za BMX vozača Senada Grošića, pozvavši romske svirače koji su za njega i cijelu publiku izveli nekoliko svojih veselih pjesama, te tako posebno začinili Pannonian balkanskim ugođajem.

Započela je napeta finalna vožnja u kojoj su sudjelovali najbolji BMX vozači današnjice. Voditelj je neprestano bodrio natjecatelje koji su izvodili najnapetije i najekstremnije trikove i pri tome izmamili iznenađenje i vrisak publike.

Posjetitelje Pannonian Challengea iznenadili su i osječki Kohortaši, koji su se uputili prema stadionu, gdje se održavala utakmica između Osijeka i Dinama. Svojim su vatrenim pozdravima dodatno zagrijavali atmosferu na Srednjiki.

Naposljetku je uslijedilo svečano proglašenje pobjednika. Prvo mjesto i nagradu od 2000 eura osvojio je Daniel Dhers, drugo mjesto i nagradu od 1000 eura osvojio je Mađar Bálint Szántó, treće mjesto s nagradom od 700 eura zauzeo je Mađar Balázs Ivánfi, dok su četvrto i peto mjesto zauzeli Njemac Bjorn Mager i Senad Grošić iz Austrije.

U kategoriji Best trick nagradu je osvojio Daniel Dhers trikom Cash Roll kojim je oduševio sve prisutne.

Foto: Tomislav Može

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!