Nogomet

Sporazumni raskid s Lokicom, Tomić novi trener

Ivana Jurica • četvrtak, 01.09.2011.
Sporazumni raskid s Lokicom, Tomić novi trener
Foto: Ivana Jurica

Prvog dana rujna, a poslije samo jedne pobjede u šest odigranih prvenstvenih kola, došlo je do promjene na klupi Šibenika. Vodstvo kluba s dosadašnjim trenerom Vjekoslavom Lokicom dogovorilo je sporazumni raskid ugovora. Imenovan je odmah i novi trener, dosadašnji Lokičin pomoćnik Goran Tomić.

U jutarnjim satima četvrtka u nogometnom klubu Šibenik sazvali su izvanrednu konferenciju za novinare. Tema nije bio kraj prijelaznog roka, već promjena na trenerskoj klupi.

Poslije nešto više od godinu dana došlo je do razlaza sa Splićaninom Vjekoslavom Lokicom: “Nakon današnjeg razgovora s trenerom Vjekoslava Lokice u cilju i boljih rezultata, konsolidacije u klubu, atmosfere u klubu i oko kluba, postigli smo dogovor o sporazumnom raskidu. Uvažavajući cijelo ovo stanje i vrijeme otkada je Vjekoslav Lokica trener HNK Šibenika, došlo je jednostavno do onog trenutka kad smo se obojica sporazumjela da je bolje u cilju ovoga što sam kazao u početku, razići se“, istaknuo je u uvodu konferencije za novinare predsjednik kluba Goran Pauk.

“S moje strane i sa strane uprave kluba zahvala treneru na svemu što je napravio do sada, a taj je angažman bio i više nego stopostotan. Nema onoga tko bi mogao posvjedočiti drugačije. Želim mu svako dobro i svu moguću sreću i na osobnom i na privatnom planu“, nastavio je Pauk.

“Opredjeljenje kluba je k vlastitim snagama i iz tog razloga kraj mene sjede dva stara/nova čovjeka: Goran Tomić, novi trener HNK Šibenik i Ivo Šupe, dosadašnji trener juniora kao njegov pomoćnik. Oni su izrazili svoje zadovoljstvo i čast što im je ukazana takva prilika. Bez obzira na stanje koje nije baš da nam cvjetaju ruže. Ali to cvjetanje ili ne cvjetanje ruža više se odnosi na financijsku sliku kluba. Drago mi je što su i Goran i Ivo izrazili punu spremnost da nastave voditi klub i da ga odvedu u neke visočije, kvalitetnije i bolje vode nego one u kojima jesmo trenutno, istaknuo je predsjednik šibenskog prvoligaša.

Pauk o Tomiću

Jedan je detalj Pauk o novom treneru posebno želio naglasiti: “Sad imamo trenera koji je u svoje doba napravio najveći transfer kluba, a koji je mogao proći bez novca za Šibenik. Međutim, to je čovjek koji je rekao ne, ja ću potpisati ugovor s klubom tako da i klub ima koristi pri mojoj prodaji. U to je vrijeme taj transfer bio najveći u povijesti HNK Šibenik. Želja mi je to reći javnosti, da imamo u prvom redu čovjeka, da imamo domaću osobu. I domaće ljude, mislim tu i na Ivu, koji će u svakom slučaju moći realnije sagledati ovu trenutku situaciju u kojoj jesmo, ali i u njoj naći motiva za nastaviti dalje.“

Tome je dodao: “Ono s čim smo zadovoljni i ponosni u ovom trenutku je što imamo dva domaća čovjeka koja će nastaviti voditi HNK Šibenik u, nadam se, smjeru u kojem želimo ove sezone, i završetak svega ovoga što nas čeka, preoblikovanje kluba.“

Riječ je, potom, dobio sad već bivši trener Lokica: “Ja bih se prvo zahvalio predsjedniku na ovim lijepim riječima i na svemu onom što smo prošli do sada. Normalno je da je svaki rastanak težak“, kazao je Lokica. Nakon kratke pauze je nastavio: “Međutim, to je jednostavno tinjalo u meni već neko duže vrijeme. Uvijek sam govorio da sam vojnik kluba i da želim maksimalno pomoći Šibeniku. Već nekoliko puta sam izrazio želju da u dogovoru s klubom napravimo taj korak ne bi li se nešto promijenilo, cjelokupna situacija, a znate svi da od mog dolaska baš i nije bila onako kako smo svi željeli. Ja jednostavno u tim trenucima više nisam mogao, više psihički, to stanje trpjeti. U cilju i popravka i svega onoga, nadam se na bolje, mislim da je ovo najbolji potez koji smo mogli napraviti“, izjavio je Lokica jedva susprežući suze.

No, još je nešto, želio poručiti svojim nasljednicima: “Samo bi još želio reći da Goranu i Ivi želim najviše sreće. Goran je bio moj pomoćnik, a Ivo moj igrač.“

O novim igračima

Na pitanje hoće li biti nekih novih imena u momčadi Pauk je kazao: “Nešto radimo na tome, ali dovođenje velikih pojačanja, u ovom trenutku s obzirom na stanje u kojem jesmo i s obzirom da je prijelazni rok došao kraju je teško za očekivati. Imamo neke kontakte s Hajdukom oko eventualne posudbe nekoga za koga smatramo da bi nam mogao u nekom trenutku pomoći, no, to još nije zaključena priča.“

U svom prvom službenom nastupu u ulozi prvog trenera, Goran Tomić je rekao: “Velika mi je čast i zadovoljstvo preuzeti poziciju prvog trenera. Moram reći da mi je to ispunjenje jednog životnog cilja. Do 15.-te godine živio sam 50 metara od kluba, prošao sam sve kategorije, bio sam igrač, sad pomoćni trener. Ukazana mi je velika čast da budem prvi trener. Zahvaljujem se upravi na povjerenju i nadam se da ih neću iznevjeriti. Zahvalio bih se i treneru Lokici na dosadašnjem radu, moram reći da se godina s prvom ekipom sigurno ne može usporediti s godinom koju sam proveo u juniorima, jer se puno više nauči kad si bliži prvoj momčadi. Imali smo dobar odnos i sigurno je sve bilo napravljeno da imamo bolje rezultate. Trener je živio 24 sata s ovim klubom, davao je sve od sebe, ali trenutni rezultati su takvi kakvi jesu i svima nam je žao. Takav je trenerski posao, to može i mene sutra čekati. Svjesno sam prihvatio ovu poziciju. Dat ćemo sve od sebe da pokrenemo klub iz ove pozicije i da ga vratimo u gornji dio tablice.“

Njegov će pomoćnik biti Ivo Šupe, još jedno poznato šibensko nogometno ime, dosadašnji trener juniorske momčadi Šibenika. “Za mene je ovo bilo veliko iznenađenje. Nisam to očekivao. Ali svakako ovo je velika čast. Kao što je i Goran rekao, za dijete koje je prošlo sve uzrasne kategorije u klubu ,koje je igralo i u seniorima. Biti dio prve ekipe, biti trener je velika čast. Ali isto tako i veliki izazov koji se ne odbija. Probat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da što prije klub probamo dovesti u mirne vode, za opstanak, pa ako bude sreće i vremena i za nešto više. Dao Bog“, poručio je Šupe.

Dobrim željama koje je istaknuo Lokica pridružio se i predsjednik Pauk: “Puno sreće, puno rada, puno uspjeha u svemu što nas čeka i Goranu i Ivi. Siguran sam da neće biti lako, ali s druge strane siguran sam da smo izabrali prave momke i prave ljude.“

“Očekujem podršku od svih struktura u gradu i županiji, pri tome mislim i na privredne subjekte, gospodarske, političke. Ali naravno i na navijačke, da svi daju svoj doprinos. A treba ga, itekako, da bi mi svi skupa mogli izgurati ovu situaciju, nastaviti dalje u natjecateljskom dijelu ono što smo zacrtali“, naglasio je Pauk.

Dotaknuo se i teške financijske situacije u klubu: “Financijska situacija stvarno je takva kakva je. Rekli bi para nema ili ih ima vrlo malo. I iz tog razloga najvećim dijelom nastaju određeni problemi, arbitraže i slično, što je za očekivati. Borimo se s tim koliko god možemo, ali s druge strane, svi znate da HNK Šibenik nije prodao nikoga niti u zimskom niti u ljetnom roku. Bez tih sredstava je jako teško nastaviti poslovanje bez potresa. To je jednostavno onaj dio koji nam fali i to možemo samo kazati bez ikakve zadrške. Klub se financira i vlastitim sredstvima, od prodaje igrača, od sponzora, nešto, ali vrlo malo, od gledatelja. To je godišnja struktura prihoda i kad izostane jedna od njih onda se to itekako osjeti. Mi je trenutno osjećamo, pokušavamo to prebroditi. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Teško jest“, rekao je predsjednik prvoligaša sa Šubićevca.

Unatoč tome, on je optimist: “Želio bih se ovim putem zahvaliti igračima. Znate, nije lako sve to skupa. U medijima se pročita svašta, ali razumijem ja njih i uprava njih, ali i oni nas. Inače bi bilo još kritičnije s obzirom na trenutku financijsku sliku i stanje koje je trenutno u klubu. No, nisam pesimist, optimist sam uvijek bio, očekujem određene pomake na tom planu. Nisu oni laki, nisu mogući preko noći, ali nema predaje“, poručio je na kraju današnje pressice Pauk.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bradavica03.09.2011. u 20:21
    GOVNO PAUK sada fal naše ljude jer nema više onoga ko bi mukte radija,zato su mu puna usta Tomića i Šupe!!!!!!!
    bradavica
  • facaabc403.09.2011. u 18:58
    napokon dobra vijest! sretno tomicu!
    facaabc4