Ostali sportovi

Trafalgar Sq. zajedno sa Splitskom rivom

Sportnet • petak, 02.09.2011.
Trafalgar Sq. zajedno sa Splitskom rivom

Hrvatski paraolimpijski odbor u suradnji s Britanskim veleposlanstvom na splitskoj će Rivi 8. rujna kroz dvoipolsatni program proslaviti Međunarodni paraolimpijski dan....

Do početka Paraolimpijskih igara u Londonu dijeli nas svega 365 dana zbog čega je Međunarodni paraolimpijski odbor odlučio da će 8. rujna proglasiti Međunarodnim paraolimpijskim danom (International Paralympic Day), koji će se osim u Londonu na Trafalgar Squareu obilježiti i na Splitskoj rivi.

U dogovoru s Međunarodnim paraolimpijskim odborom te u suradnji s Britanskim veleposlanstvom, uz demonstraciju sjedeće odbojke, stolnog tenisa za osobe s invaliditetom, te mnogih dječjih aktivnosti u sklopu kojih će se promicati paraolimpijski duh, Hrvatski paraolimpijski odbor će obilježiti taj dan i posvetiti ga svim hrvatskim sportašima s invaliditetom, jer se 8. rujna ujedno slavi i 47 godina organiziranog sporta osoba s invaliditetom na području Hrvatske.

Cilj proslave je da javnost iz prve ruke vidi i osjeti uzbudljiv paraolimpijski sport i nadahnute paraolimpijce, paraolimpijce koji svakodnevno biju dvije bitke - jednu na sportskom borilištu, a drugu za ravnopravan položaj u društvu te da ih se upozna sa dvostrukim značajem domaćina narednih Paraolimpijskih igara 2012.

Naime, prve paraolimpijske igre održane su upravo u Engleskoj, u Mandevilleu, 1948. godine te je već tada Velika Britanija bila vrlo aktivna u prevladavanju predrasuda i činila sve da osobe s invaliditetom integrira u društvo. Stoga ne čudi da je Britanska vlada odlučila da će PI 2012 u Londonu biti najpristupačnije igre do sada s vrhunskim uvjetima za osobe s invaliditetom.

Pozivamo sve zainteresirane da 8. rujna s početkom u 17:30 dođu na Splitsku rivu. Ulaz je besplatan.

Prije početka promotivnih utakmica prigodnim riječima nazočnima će se obratiti britanski veleposlanik David Blunt i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Program:
17.30 glazba (DJ) - voditelj najavljuje program
17.45 pozdrav Britanskog veleposlanika i Predsjednika HPO te državnih dužnosnika
18.00 glazbena točka - Sretan rođendan!
18.05 show match sjedeće odbojke OKI SPLIT - KSO KNIN '95
18.20 glazbena točka - voditelj najavljuje show match VIPovaca
18.30 show match VIP
19.00 glazba (DJ) - najava nagradne igre za djecu
19.15 nagradna igra
19.45 proglašenje pobjednika i predaja nagrade
20.00 glazbena točka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!