Vodeni sportovi

Zavšen Wakeboard tour

Sportnet • ponedjeljak, 19.09.2011.
Zavšen Wakeboard tour
Foto: Davor Sajko

Jučer je uspješno privedeno kraju i posljednje natjecanje ovogodišnjeg Europskog Wakeboard toura. Karavana je ove godine gostovala u više od 10 europskih gradova, a završno veliko finale koje je ujedno bilo i najjače natjecanje ove sezone, pripalo je ekipi sa ski lifta u Poreču. Simpatična ekipa iz Zelene lagune ugostila je natjecatelje na najvišem rangu i tako odnijela velike pohvale za organizaciju.

Natjecanje koje nosi velike internacionalne 4 zvjezdice i 500 bodova, popraćeno je i sa bogatim nagradnim fondom od 10.000 eu. Četrdeset i troje natjecatelja iz osam zemalja odradilo je kvalifikacije koje su se održale u jutarnjim satima, a najboljih šest iz kategorije plasiralo se u finale.

U jakoj ženskoj, i još jačoj muškoj konkurenciji borba za pobjedu bila je neizvjesna do samog kraja. Suci su tako imali težak zadatak, a pobjede su se odlučivale u posljednjim Wild card vožnjama. Tako je pobjedu u najjačoj muškoj kategoriji, Open Man, odnio Mađar Laszlo Papp ispred najboljeg Slovenskog wakera Robia Pokoveca. Kod žena je poredak bio obrnut. U drugoj finalnoj vožnji Slovenka Naja Puhan izborila je pobjedu nad vodećom iz prve vožnje, Mađaricom Kingom Shenker- Horvath.

Svaka od sedam kategorija imala je i po nekoliko hrvatskih ridera, a u 2 kategorije su čak odnijeli i prva mjesta i nekoliko postolja. Tako je u kategoriji Mater Man pobjedu odnio Jurica Morić ,a u najmlađoj kategoriji Girls prva tri mjesta pripala su Hrvaticama. U kategoriji Wakesk8 Man drugo mjesto je pripalo domaćem rideru iz Funtane, Marku Kecu.

Zbog odlične organizacije, Ski lift Poreč biti će uvršten na listu potencijalnih organizatora za Europsko prvenstvo sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!